AFRIKA FILMFESTIVAL #9

#AFF22 . AFRIKA FILMESTIVAL 2022 . 9de editie in Gent

4 dagen film & muziek met focus op Afrika met o.a. L'Orchestre MRCI (Mythique Rumba Congolaise Internationale), Yelemani Trio ft. Wassa Kouyaté, Ciné Concert "Afrika Swingt", Juwaa, The Gravediggers's Wife, Duga - Les Charognards en Libende Boyz. 

Afrika Filmfestival, voor sommigen een vaste waarde in het filmlandschap, voor anderen nog ongekend terrein. Afrika zou je niet onmiddellijk associëren met het woord ‘film’, maar dat is geheel onterecht. Het komt ons niet vaak genoeg ter ore, maar de Afrikaanse filmcultuur bloeit, nestelt haar wortels steeds dieper in de cinematografische grond. Dankzij dit festival kan het publiek deze bloei ervaren. Afrika Filmfestival vergroot het wereldbeeld en ontkracht de gangbare ideeën over Afrika. Zo raakt men op een aangename wijze bekend met de culturele producten en invalshoeken van  dit verrassende continent. Iedere editie stelt een land in de focus en zijn er thematische onderverdelingen, zodat het publiek met actuele en bijzondere aspecten van de Afrikaanse film kan kennismaken.

Door het promoten van Afrikaanse films draagt Afrika Filmfestival ook bij tot de ontwikkeling van de audiovisuele sector in Afrika.  Afrika Filmfestival zet films met een eigenzinnige blik op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers, in de kijker. Deze filmmakers krijgen hierdoor niet enkel de nodige erkenning, maar genereren ook inkomsten zodat ze verder kunnen gaan met het maken van films, met het verbeelden van hún verhaal.

Kom, ontdek en geniet!

Co-organisatie AFF Gent, Afrika Platform v/d Associatie UGent, AFF Leuven, AFAM, Hourra Burkina Faso, KoumaLink, S-Eau-S Sahel, Senegal Bantamba, vzw Ecorisa en vzw Filemon & De Centrale