do.08.decKelderzaal

EMY .

Neo-soul / indie RnB . clubconcert

Na een goedgevulde en succesvolle festivalzomer richt EMY de blik resoluut op de toekomst: met de single ‘Chasing’ is de officiële kick-off gegeven van een veelbelovend jaar dat in de tweede helft van 2023 zal uitmonden in de release van het langverwachte debuutalbum.

Op haar 23e ligt de wereld helemaal open voor de Gentse Emy Kaboré. Sinds haar 16e timmert ze aan haar muzikale carrière, aanvankelijk solo, sinds 2019 als EMY - mét hoofdletters - en bijgestaan door rastalenten Brian Bogaert (gitaar) en Sander Huys (bass). De afgelopen 2 jaar heeft het trio geschaafd aan de muzikale identiteit en sound van EMY, die het hele spectrum van neo/progressive soul over pop tot jazz en alles daartussen bestrijkt. Die open mind uit zich ook in de lyrics, nu eens introspectief, dan weer met de blik op mens en maatschappij.

De drie singles die EMY tussen 2020 en 2022 loslaat op de wereld (‘Freestyle’, ‘Inconvenient’ en ‘Illusions’) gooien stuk voor stuk hoge ogen. In de eerste plaats in België, maar ook de buurlanden en vooral Frankrijk spitsen geïnteresseerd de oren. EMY meet zich een stomende livereputatie aan en zet onder meer Les Nuits Botanique, Best Kept Secret en Dour in vuur en vlam.

Als voorloper op het album is er ‘Chasing’: niet minder dan een bom, powerful indie R&B en neo-soul met een internationale sound die kan tippen aan het beste werk van zielsverwanten als Little Simz, SAULT en Sampa The Great. StuBru (‘Catch of The Day’) en Radio 1 zijn enthousiast en de song wordt ook gretig opgepikt door de populaire Franse radiostations FIP en Nova. Klap op de vuurpijl is de globale support van Spotify, dat ‘Chasing’ op een prominente plek opneemt in ‘Next Wave Neo-Soul’, dé leading editorial in het genre. ‘Movement’, de tegenhanger in de Benelux doet er nog een schep bovenop en plaatst de song op de eerste plaats én op de cover van de playlist.

Die enthousiaste ontvangst schept de beste verwachtingen voor het album dat EMY helemaal op de kaart zal zetten. Zonder al te veel van de sluier op te lichten, kunnen we al zeggen dat het een introspectieve zoektocht naar connectie en mentale vrijheid wordt, waarbij EMY onder invloed van de vele verwachtingen en druk in de huidige kapitalistische prestatiemaatschappij ijvert voor persoonlijk geluk en welzijn. Klinkt zwaar op de maag, maar het resultaat zal dat allerminst zijn. Nog even geduld, en laat je voorlopig helemaal meeslepen door ‘Chasing’. EMY zal je niet meer loslaten.

Brian Bogaert . gitaar
Sander Huys . bas & synthesizer
Anthe Huybrechts . synthesizer
Thibault Goudket . percussie
EMY . vocals

Praktisch

donderdag 08 december 2022

CONCERT AFGELAST

deuren 19:30
concert 20:00

vvk: € 12
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 9
adk: € 15
kansentarief: € 3,00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Aminah . Shirin Rabi presents


Farfar


GRUPPO DI PAWLOWSKI + AFTERPARTY