zo.22.sepTurbinezaal

KAYHAN KALHOR & ERDAL ERZINCAN

Een meesterlijke fusie van Iraanse en Turkse Muziek

Kayhan Kalhor en Erdal Erzincan beschikken over een diepgaande kennis en achtergrond van de muziekculturen waarin ze zijn opgegroeid: de Iraanse klassieke en regionale stijlen en de Turkse volks- en Alevitische muziek. Beiden bespelen belangrijke instrumenten uit hun respectieve culturen: de Iraanse kamanche en de Turkse bağlama. Als topartiesten en vertegenwoordigers van deze twee muzikale werelden zijn ze buitengewoon goed geplaatst om in dialoog te gaan met andere muziekstijlen.

Sinds hun eerste muzikale ontmoeting in 2006, is hun samenspel uitgegroeid tot een hoogstaand, intiem vervlochten en wederzijds inspirerend muzikaal verhaal. De Iraanse en Turkse klanken, modi en melodieën versmelten zo natuurlijk met elkaar dat het vaak moeilijk is te onderscheiden welke elementen uit welke cultuur komen. Deze muzikale verwantschap is uitzonderlijk en resulteert in een unieke luisterervaring.

Samen verover(d)en ze wereldwijd concertpodia en brachten ze een enthousiast onthaald album uit: The Wind (ECM, 2006). Voor wie hun uitverkochte concert op 18 april 2022 in De Centrale heeft gemist, is er vandaag een nieuwe kans om dit iconische duo live te beleven!

Praktisch

zondag 22 september 2024

deuren 19:30
concert 20:00

vvk . € 28
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10 . € 25
adk . € 31
UitPas kansentarief . € 6,20

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


KAPOW presents Anthea & Cobus


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024