vr.08.aprTurbinezaal

ROMA DAYS 07>11.04

4 dagen feest n.a.v. International Roma Day op 8 april

De Roma Nation Day is de internationale feestdag van de Roma die werd ingevoerd tijdens het eerste Roma Wereldcongres in 1971 in Londen. Vandaag wordt deze feestdag gevierd de Roma over gans wereld.

De Roma Nation day is naast de Romavlag en de Romahymne (Djelem, Djelem) hét symbool bij uitstek van de Romanatie. De dag wordt aangegerepen om erkenning te vragen voor de eigenheid en de identiteit als volk. Naar aanleiding van deze dag organiseert De Centrale jaarlijks een sfeervolle Romadag.

Dit jaar presenteert de Roma-gemeenschap zelf een 4-daags programma in respectievelijk de Gentse Stadshal, De Centrale en 'bij De Vieze Gasten.  Drie dagen lang feest met verschillende groepen en fanfares uit o.a. Macedonië, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije, Hongarije, Roemenië en zelfs uit Ledeberg.

7april @ Stadshal Gent
15u Fanfare stoet
17u-21u optredens van o.a. Croque Manouche, Balkan Trio, Karavan Gent, Funky Gipsy Band, de Macedonische fanfareband en de Roma Seiwakai Goju-Ryu Karate Club Gent

8 april @ De Centrale
19u - 24u een rijk gevuld cultureel avondfeest met o.a. Romane Cerchenora, de Macedonische fanfareband, Romane Phrala, Ensemble Giani Lincan, Croque Manouche, The Bohemian Gipsy Devils, ...

9 april @ De Centrale &  'bij de Vieze Gasten
10u - 14u verschillende workshops (karate, muziek, taalles Romanes) en een Ping-Pong evenement i.s.m. de Buurtstewards (De Centrale)
20u concert leerlingen Martin Balogh, Kinderkoor en Karavaan | 21u30 change-over | 22u concert Mec Yek ('bij DVG)

11 april @ De Centrale
Studiedag "Roma Activisme" meer info & inschrijven via ori@telenet.be

 

Voor meer info klik hier (FaceBook)

Praktisch

vrijdag 08 april 2016

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid