(nieuwe datum) Midden-Oosterse en Palestijnse muziek

m/ Ahmed Hawwash (Palestina)

Deze workshop is bedoeld om de deelnemers kennis te laten maken met de rijke en diverse muzikale tradities van Palestina en het Midden-Oosten, Lesgever Ahmed Hawwash maakt de deelnemers wegwijs in de verschillende muziekstijlen, instrumenten en technieken die worden gebruikt in de Palestijnse, Arabische en Turkse muziek.  

We zullen ook kennismaken met kwarttonen en de verschillende manieren waarop ze worden toegepast in diverse muzikale culturen. Daarnaast zullen we ons verdiepen in de muziektheorie, met specifieke aandacht voor Arabische taksim en makam, waarbij we ons richten op de 8 heel bekende makams (volgens sommige bronnen zouden er wel meer dan 400 makams bestaan).

Deze workshop staat open voor alle instrumenten, ongeacht het ervaringsniveau.

De lesgever

Ahmed Hawwash behoort tot de vertegenwoordigers van een nieuwe generatie muzikanten in Palestina. Deze generatie tracht door middel van hun muziek uitdrukking te geven aan hun dagelijkse ervaringen op weg naar het bereiken van hun doelen. Voor Hawwash en andere Palestijnse muzikanten bleek muziek de perfecte uitlaatklep. Hij heeft deelgenomen aan diverse projecten, variƫrend van klassiek tot oosters, en recentelijk heeft hij ook jazzprojecten omarmd. Dankzij live optredens en opnamesessies heeft hij een solide reputatie opgebouwd als een getalenteerde performer, waarbij hij keer op keer zijn opvallende muzikale stijl heeft laten zien.

 

Praktisch

Zaterdag 2 december 2023

van 14:00 tot 17:00

Bekijk alle data (Workshop Midden-Oosterse en Palestijnse muziek)

€ 10 (standaardtarief)
€ 2 (kansentarief)

Maximum aantal deelnemers: 25

Inschrijven Workshop Midden-Oosterse en Palestijnse muziek

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: