WORKSHOP OOSTERSE KLARINET

m/ Ahmed Hawwash (Palestina)

De klarinet speelt een belangrijke rol binnen zowel de Arabische als de Turkse muziektradities, waarbij het gebruik van dit instrument en de bijbehorende stijlen aanzienlijk kunnen variƫren in vergelijking met de "klassieke" klarinet. In deze workshop zullen we dieper ingaan op verschillende aspecten van Oosterse klarinetmuziek, die zich uitstrekt van Turkije tot andere gebieden in het Midden-Oosten.

We zullen ook kennismaken met kwarttonen en de verschillende manieren waarop ze worden toegepast in diverse muzikale culturen. Daarnaast zullen we ons verdiepen in de muziektheorie, met specifieke aandacht voor Arabische taqsim en maqam, waarbij we ons richten op de 8 heel bekende maqams (volgens sommige bronnen zouden er wel meer dan 400 maqams bestaan).

Deze workshop staat open voor deelnemers met alle soorten blaasinstrumenten, ongeacht hun niveau van ervaring.

De lesgever

Ahmed Hawwash behoort tot de vertegenwoordigers van een nieuwe generatie muzikanten in Palestina. Deze generatie tracht door middel van hun muziek uitdrukking te geven aan hun dagelijkse ervaringen op weg naar het bereiken van hun doelen. Voor Hawwash en andere Palestijnse muzikanten bleek muziek de perfecte uitlaatklep. Hij heeft deelgenomen aan diverse projecten, variƫrend van klassiek tot oosters, en recentelijk heeft hij ook jazzprojecten omarmd. Dankzij live optredens en opnamesessies heeft hij een solide reputatie opgebouwd als een getalenteerde performer, waarbij hij keer op keer zijn opvallende muzikale stijl heeft laten zien.

 

Praktisch

Zaterdag 21 oktober 2023

van 14:00 tot 17:00

Bekijk alle data (Workshop Oosterse klarinet)

€ 10 (standaardtarief)
€ 2 (kansentarief)

Maximum aantal deelnemers: 25

Inschrijven Workshop Oosterse klarinet

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: