Workshop Palestijnse en Levantijnse muziek

m/ Ramzi Aburedwan

Deze workshop is bedoeld om de deelnemers kennis te laten maken met de rijke en diverse muzikale tradities van Palestina en de Levant. Lesgever Ramzi Aburedwan maakt de deelnemers wegwijs in de verschillende muziekstijlen, instrumenten en technieken die worden gebruikt in de Palestijnse en Levantijnse muziek.  De workshop zal ook ingaan op de geschiedenis en context van de muziek en enkele praktische tips bieden om de muzikale vaardigheden te verbeteren.

Ramzi Aburedwan, is een Palestijnse altviolist, bouzoukispeler, componist, arrangeur en artistiek directeur, met een artistieke praktijk mengeling van Palestijnse volksmuziek, tarab, westerse muziek, Sufi-tradities en geïmproviseerde wereldtradities. Zijn muziek is geworteld in zijn persoonlijke geschiedenis, waaronder opgroeien in een Palestijns vluchtelingenkamp en zijn muzikale reizen.

Ramzi heeft meerdere ensembles opgericht, waaronder Dal'Ouna, Al Manara, The Palestine National Ensemble for Arabic Music en The Jerusalem Sufi Ensemble. Hij heeft ook meerdere muziekfestivals opgezet en is de oprichter van Al-Kamandjâti, een non-profitorganisatie die muziekonderwijs en -programma's aanbiedt in Palestina en Libanon.

Ramzi's werk is bekroond en internationaal erkend en zijn missie is om muziekeducatie en culturele ontwikkeling te bevorderen in Palestina en de wereld.

www.ramziaburedwan.com

(foto © Majdi Hadid)

Praktisch

Zaterdag 20 mei 2023
van 10:00 tot 13:00


Niveau
Alle niveau's

KOSTPRIJS

  • 10 € (standaardtarief)
  • 2 € (kansentarief)

 


Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: