Workshop Roemeense muziek (VOLZET)

Tcha Limberger

Tcha Limberger is de zoon van gitarist Vivi Limberger (Waso Quartet) en kleinzoon van violist Piotto Limberger, beiden gekende figuren in de gipsyjazz. De multi-instrumentalist legt zich niet enkel toe op manouche jazz maar heeft ondertussen al een hoop andere muziekstijlen in de vingers, getuige het groot aantal projecten waaraan hij tot nu toe meewerkte. Ondertussen wereldvermaard onder de kenners van zowat elke balkanstijl & gipsyjazz, is hij een onstuitbare kracht in de wereld van de wereld-, folk- en jazzmuziek.  

"Het is jullie vast al wel eens opgevallen, wanneer je naar Roemeense muziek luistert. Er worden vaak nogal wat ongebruikelijke modi gebruikt. Over het algemeen werk ik vooral via het aanleren van specifieke muziekstukken, die dan vanzelfsprekend één van deze toonaarden vertegenwoordigen.

Tijdens deze workshop wil ik het hebben over deze modi/toonaarden, waar ze vandaan komen en hoe men ze eventueel kan gebruiken voor improvisatie. Er wordt zeer weinig geimproviseerd in de Roemeense muziek, dus dat valt ietsje buiten de traditie maar is niettemin bijzonder interessant.

Ook zullen we kijken naar een aantal van de ornamenten of versieringen, waar deze muziek vol van zit en tot slot bekijken we ook wat akkoordprogressies die gebruikelijk zijn in de de Roemeense muziek …

Kortom, het wordt een boeiende workshop … tot dan!"

Tcha

(foto Rd - Les Violons de Bruxelles live at Costa Antwerp nov 20, 2021)

Praktisch

VOLZET

vrijdag 25 november 2022 / 13:00 – 16:00


Niveau
Niet voor beginners / alle instrumenten

Kostprijs

  • € 15 (standaardtarief)
  • € 3 (kansentarief)

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: