zo.08.oktTurbinezaal

BENEFIETMAALTIJD NATUURRAMP MAROKKO & LIBIË

Couscous Royal, muziek & duiding

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september werd Marokko getroffen door een zware aardbeving. De aardbeving heeft al meer dan 5000 doden en gewonden geëist. De impact van de aardbeving op onderdak en huisvesting was verwoestend in de zwaarst getroffen gebieden, met extreem hoge niveaus van schade als gevolg in de dichtbevolkte woongebieden van Marrakesh en de dorpen in de landelijke en bergachtige gebieden van de Atlas.

Amper een dag later, in de vroege uren van zondag 10 september werd het oosten van Libië getroffen door Orkaan Daniel. De stortregens die zich ophoopten in het berggebied van Jebel Akhdar resulteerden in de doorbraak van twee dammen met catastrofale overstromingen als gevolg. Zo’n 25% van de stad Derna werd meegesleurd in zee, terwijl ook andere steden zwaar getroffen werden door de hevige overstromingen. Ook hier is het menselijk leed enorm …

De rampen in Marokko en Libië kostten duizenden het leven.  Ze lieten enorm veel mensen gewond en dakloos achter, en richtten onoverzienbare materiële schade aan. Er werden veel initiatieven opgestart om de mensen daar te helpen en ook De Centrale wil zijn steentje bijdragen. 

Daarom organiseren we op zondag 8 oktober een benefietmaaltijd in de Turbinezaal van De Centrale.  Naast de Benefietlunch met Couscous Royal, bereid  door de collega’s van ENTR onder leiding van chef Ahmed Moustaïd, proberen we het moment ook inhoudelijk te omkaderen (o.v.) en heel wat solidaire Gentse muzikanten zorgen voor een streepje aangepaste en ingetogen muziek …

 

PROGRAMMA

 • 12u tot 14u . Benefietlunch “Couscous Royal"
 • 12u tot 14u . Muziek 
  Met Burak Arslan, Bekir Gürbüz, Metehan Özer, Martin Balogh, Osama Abolrasol, Jamal Moussaid, Karam Kabalan, Mevlüt Akgüngör, Robert Micin, Sadig Shiakh Eldin Gibril, Eray Ateşli, Husam Tamari, Hilde De Clercq, Amin Azizi, Una Eljack & Al Tayeb Al Ahmar.
  Host Haytham R Mahfoudhi
 • 14u tot 15u . Duiding
  Met Jens Franssen, Cindy Raes, Joachim Deman (zoom) Sidi El Omari
  & El-Bazioui Hafsa.                                                                       
 • 15u tot 17u . Muziek
  Met Radi Kazakov; Nerkiz Sahin, Wim De Winter; Raju Thapa; Malvin Moskalez, Miran Güney; Nana Osei-Twum Barima, Wim Claeys & Daoud.
  Host Haytham R Mahfoudhi

Praktisch

zondag 08 oktober 2023

12:00 - 14:00 = benefietlunch = € 25,00
12:00 - 14:00 . Muziek 
14:00 - 15:00 .  Duiding
15:00 - 17:00 . Muziek
 

Kan je niet komen maar wil je toch steunen? 

Koop een steunkaart = € 20,00  
of
doe een gift via Rode Kruis Vlaanderen (i.s.m. de Internationale Rode Kruis en Rode Halve Maan Beweging):

 • Aardbevingen Marokko BE53 0000 0000 5353
 • Overstromingen Libië BE93 0000 0065 6667

  Vanaf 40 euro is je gift voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


OPEN MONUMENTENDAG 2024


AÏTA MON AMOUR


OMAR SOULEYMAN