do.25.meiKelderzaal

AMPERSAND #4 . W&CHTEN

met/na traject Relaas i.s.m. Curieus

“We always find something, eh, to give us the impression we exist.”
― Samuel Beckett, Waiting for Godot

Of het nu gaat om wachten op een geliefde, op een belangrijk moment in ons leven, of op iets waar we naar uitkijken. Het gevoel van wachten is als een onvermijdelijk onderdeel van het leven, en hoe het ons kan veranderen als we het lang genoeg doen. Hoeveel ‘wachten’ zit er in de taal van onze gasten? Of in de literatuur? Is geduld een ‘kunst van het wachten’? Weten we altijd waarop we juist wachten? Het avondprogramma van Ampersand #4 belooft reeds een filosofische editie te worden, in het gezelschap van zeer afwisselende gasten.

Avondprogramma (20u-22u)

Fatena Al Ghorra
Maïté Egeolu
Moenen & Mariken (muziek)
Relaas
Simone Atangana Bekono

Host of ‘wachter’ van deze 4de editie van Ampersand is Melissa Giardina (Vindetta!). Als notoire boekenverslindster praat ze de avond aan elkaar en waakt over het geduld van zowel gasten als publiek.

Namiddagprogramma (16u30-19u30)

Naast het avondprogramma gaan er in de namiddag 'Samen'-sessies' door:

Samen Lezen: Om 16u30 lezen we een kortverhaal rond het thema 'Wachten'.

Interesse? Iedereen is gratis welkom, je hoeft niets mee te brengen en niets voor te bereiden! Schrijf je na aankoop van je Ampersand-ticket in door te mailen naar coline.bracke@avansa-regiogent.be.

Samen Eten: Om 18u, na de workshops, is iedereen van harte welkom om samen met de gasten een hapje te komen eten. ENTR voorziet twee soorten maaltijden (regular/veggie).

Interesse? De prijs bedraagt €20/pp. Reserveren kan via info@ampersand.gent en dit t.e.m. dinsdag 23 mei.

Omdat in Vlaanderen literaire diversiteit in de praktijk nog vaak een ijdel begrip blijkt, lanceren diverse organisaties uit de socioculturele sector een nieuw initiatief. De uitnodigende en verbindende krul of Ampersand vormt de basis voor een reeks literaire avonden. Deze zullen in het teken staan van connectie, taalonderzoek en het gesproken woord. Ampersand streeft ernaar om zo divers en verscheiden mogelijk te zijn. Leeftijd, cultuur, gender, verschillen qua podiumervaring… ; àlles wordt zo gemengd mogelijk gehouden.

Tijdens elke avond brengt Ampersand een combinatie van de meest denkbare literaire genres zoals Slam en Spoken Word, poëzie, kortverhaal, column, stand-upcomedy, theater, kortfilm, verhaal, rap, cross-over en muziek. Kortom: Ampersand zoekt uit wat literatuur overal en voor iedereen kan zijn.

Ampersand is een initiatief van Avansa regio Gent, Boekhandel Limerick, De Centrale, Relaas, Vermeylenfonds, VOEM en het Willemsfonds en geniet financiële steun van Stad Gent en de Vlaamse overheid.

Praktisch

donderdag 25 mei 2023

Deuren : 19:30
Start: 20:00
Einde: 22:00

inkom 5,00 € (vvk & adk)
kansentarief 1,00 €

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel: