do.29.febKelderzaal

AMPERSAND #7 . OVERVLOED

Ampersand herrijst dit jaar als een sprankelende fontein van woorden, een oase van literaire overvloed. Op donderdag 29 februari vieren we niet alleen de kracht van taal, maar ook de veelzijdige pracht van overvloed in al haar facetten. Laat je onderdompelen in de weelderige wereld van literatuur, waar de letters als regendruppels dansen in een stortbui van persoonlijke getuigenissen, poëzie, muziek en krachtige verhalen.

Delphine Lecompte en Johan Braeckman zullen een boeiende dialoog voeren over de rijkdom van overvloed in het leven. Tegelijkertijd zullen opkomende hiphoptalenten zoals Maxime Clincke, LilRedBoi en J34N het maximale uit het minimale halen met hun uitvoeringen. Serdi creëert een spervuur aan beats, terwijl de Nederlandse dichter van Somalische afkomst, Alara Adilow, en VLOED-laureaat Sofie Verraest de vruchtbare bodem van De Centrale zullen besprenkelen met vernieuwende verzen. Als muzikaal kameleon zal Werend Van Den Bossche (bekend van Dishwasher en Kin Gajo) de avond kleuren met exotische klanken.

Presentatie: Edmond Cocquyt

Naast het avondprogramma gaan er in de namiddag 'Samen'-sessies' door (SamenLezen & SamenEten).

Meer info

  • SamenLezen over 'Overvloed' (16:30 - 18:00) 
  • SamenEten

    Na een inspirerende SamenLezen-sessie nodigen we je uit om de avond voort te zetten met goed gezelschap en heerlijk eten bij Café-restaurant ENTR powered by De Centrale.
    Geniet van een smakelijke maaltijd met keuze uit twee opties: regular of veggie. Prijs: 20 euro per persoon. Start: 18u
    Reserveer nu je plekje door een e-mail te sturen naar info@ampersand.gent.

Ampersand is een initiatief van Avansa regio Gent, Boekhandel Limerick, De Centrale, RELAAS, Vermeylenfonds en het Willemsfonds, met de steun van CultuurGent, IMD Oost-Vlaanderen en Literatuur Vlaanderen.

Praktisch

donderdag 29 februari 2024

Deuren : 19:30
Start: 20:00
Einde: 22:00

inkom 5,00 € (vvk & adk)
kansentarief 1,00 €

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Slam Aleikum 21.03