do.19.mrtTurbinezaal

#AFF20 - Chambre No. 1 / SUBIRA (AFGELAST #CORONA)

Afrika Filmfestival // thema-avond GENDER

 • Chambre No. 1 van Leila Thiam Solet N’deye (Centraal-Afrikaanse Republiek, 2018) (29  min.) (Engels ondertiteld) (winnaar Golden YAFMA Documentary 2019)

  In kamer nr. 1 van het Bangui Community ziekenhuis wachten tien vrouwen op hun “verlossing”.  Pijn, melancholie en vreugde wisselen elkaar af. Een portret van de Centraal-Afrikaanse Republiek en haar vrouwen, die met hun vitaliteit elke tegenslag overwinnen.
   
 • Poëtisch intermezzo met poetry slammer Lisette Ma Neza.
   
 • Subira van Ravneet Sippy Chadha (Kenia, 2018), met Brenda Wairimu, Tirath Padam, Nice Githinji, Zeenat Ali Omar, Ali Mwangola  (99 min.) (Engels ondertiteld) (Keniaanse inzending Oscar Beste Internationale Film 2020).

  Subira groeit op in een orthodoxe moslimgemeenschap op het Keniaanse eiland Lamu. Ze is een vrijgevochten tiener en verzet zich tegen de vele beperkingen die meisjes worden opgelegd. Ze kan echter niet verhinderen dat ze wordt uitgehuwelijkt aan een welgestelde familie in Nairobi. Zal ze de kracht blijven vinden om op te komen voor haar rechten en haar eigen dromen na te streven?

Co-org. Afrika Platform Associatie Universiteit Gent, Afrika Filmfestival Leuven, Senegal Bantamba vzw, vzw Women Up en met de steun van Joker Reizen en Stad Gent - dept. Cultuur.

Praktisch

donderdag 19 maart 2020

deuren 19:30
start 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid