za.30.oktTurbinezaal

#AFF21 - Imagination / Lusala + slotconcert

AFRIKA FILMFESTIVAL GENT

IMAGINATION - Jessie Chisi en Vatice Mushauko, Zambia, 2016
Cast: Kennedy Shani, Tita Banda, Steven Banda, Steven Chilyfya
Taal: Bemba // Ondertitels: Engels

De 8-jarige Ken wil zelf een film regisseren met een crew die bestaat uit zijn beste vrienden. Zijn moeder sleurt hem echter voortdurend weg van zijn filmset en zijn dromen. Ken is vastberaden.
WINNAAR GOLDEN YAFMA FICTION 2020


LUSALA - Mugambi Nthiga, Kenia, 2019)
Cast: Brian Ogola, Stycie Waweru, Alyce Wangari, Mkamzee Mwatela, Alan Oyugi
Taal: Engels en Swahili // Ondertitels: Nederlands

Als kleine jongen ontvlucht Lusala zijn gewelddadige vader op het platteland en vindt een nieuwe thuis bij een welgestelde familie in Nairobi. Nu hij achttien is, vindt zijn adoptiefamilie het tijd dat hij op eigen benen staat. Hij vindt werk als automonteur, met een appartementje boven de garage. Lusala is gemotiveerd om er het beste van te maken, maar schrikbeelden uit het verleden spoken steeds heviger door zijn hoofd. Lukt het hem om zijn demonen onder ogen te zien?


Slotconcert ABOUBAKAR TRAORE & BALIMA

De band Aboubakar Traoré & Balima werd opgericht door Aboubakar Traoré, Guillaume Codutti en Bertrand Veys, en brengt Afrikaanse en Belgische muzikanten samen. Aboubakar Traoré is afkomstig uit Burkina Faso, en is niet alleen een uitzonderlijk zanger, maar ook een virtuoos muzikant op de kamélé n’goni. Muzikaal geïnspireerd door de traditie van de Mandingo griots, schrijft hij eigentijdse songs die gaan over de harde realiteit van het dagelijkse leven in Burkina Faso.  Een uniek muzikaal project dat West-Afrikaanse traditionele muziek mengt met jazz, rock en hip-hop.

Een initiatief van Afrika Platform van de Associatie Universiteit Gent, Afrika Filmfestival Leuven, AFAM, Hourra Burkina Faso, KoumaLink, S-Eau-S Sahel, Women Up, Senegal Bantamba & De Centrale.

Trailer Lusala

Praktisch

zaterdag 30 oktober 2021

deuren 19:30
Start 20:00

  • Kortfilm Imagination (22')
  • Hoofdfilm Lusala (60')

Slotconcert Aboubakar Traoré & Balima om 22:30

Opgelet, voor dit event enkel toegang met mondmasker.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO