do.02.decTurbinezaal

AKA MOON sextet m/OPUS 111

Ham Sessions Special Edition

Sonate 32 Op. 111 voor piano is ongetwijfeld een van Beethovens’ meest symbolische werken én een demonstratie van radicale moderniteit. Ze markeert het begin van het uiteenspatten van de klassieke sonatevorm, de formele pijler voor zowat elke 18de -eeuwse componist. 

Beethovens’ innovaties op vlak van ritmiek brachten heel wat van zijn tijdgenoten in verwarring.  Vandaag wordt het stuk door sommigen zelfs als het echte uitgangspunt van de jazz beschouwd.

Fabrizio Cassol en de zijnen (Michel Hatzigourgiou en Stéphane Galland) benaderen deze bijzondere sonate als een kruispunt van meerdere resonanties die emotionele ruimtes doorheen culturele, sociale of esthetische gezichtspunten synchroniseert en overstijgt.

Opus 111 is dé ideale muzikale context voor Aka Moon dat voor de gelegenheid drie extra, sterke muzikale persoonlijkheden rond zich wist te verzamelen.  Vocalist Fredy
Massamba
laat zijn expressieve kracht als Afrikaanse verhalenverteller horen. De accordeon van Joao Barradas voegt een stedelijke moderniteit toe aan het geheel - mede dankzij het spelen van zowel akoestische als elektronische instrumenten. Pianist Fabian Fiorini, een oude metgezel van het trio, treedt op als een “spiegelend muzikant “ van Beethovens sonate.

Een initiatief van de Ham Sessions in samenwerking met De Centrale.  Dit concert kwam tot stand dankzij de steun van Sabam for Culture.

Praktisch

donderdag 02 december 2021

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz