vr.04.oktHa Concerts

Alfredo Bello aka DJ Tudo ft. Gnawa de Bruxelles

Ghent Gnawa Festival - Les Fils d'Afrique

Gaia Musica – Brasil encontra Marrocos

De Braziliaanse muzikant Luiz Alfredo Coutinho Souto aka DJ Tudo (jawel, dezelfde van The Polar Project op 30 september) maakte in zijn thuisland Brazilië veldopnames van traditionele muziek en gezangen.  Die verwerkte hij met behulp van dub, funk, hiphop en allerlei elektronica.  In de reeks Gaia Musica verbindt hij Brazilië muzikaal met andere culturen (Vol. 1 Noord-Indië, Mali en Indonesië). 

Voor deel 2 van de Gaia Musica-reeks dompelde hij zich onder in de Gnawatradities van Marokko.  Het project startte in januari 2015 in De Centrale met het concert 'Lila de Gnaoua' waarop de groep 'Gnawa de Bruxelles' en hun special guest 'DJ Tudo' de link tussen de Noord-Afrikaanse gnaoua en de Braziliaanse Umbandareligie voor het eerst tot leven brachten.  Beide culturen delen immers een gemeenschappelijke Afrikaanse erfenis en zo krijgt u terloops de verklaring voor de ondertitel 'Les Fils d’Afrique' die links en rechts opduikt.  Vandaag wordt deze boeiende muzikale reis hervat en verdergezet vanuit de Handelsbeurs. 

Gnawa de Bruxelles
DJ Tudo - bas, computer, stem
Rafaella Nepomuceno – percussie, stem
Gustavo Souza – drums, sampler, stem
Rafael Martinez - gitaren
Marcelo Monteiro - fluit, tenor- en sopraansax
Amilcar Rodrigues - trompet
Filipe Nader – baritonsax

Co-org. Handelsbeurs

Ghent Gnawa Festival kwam tot stand  i.s.m. Stad Gent, Festival van Vlaanderen (OdeGand), Handelsbeurs, MetX, School of Arts Gent (KASK & Conservatorium), Studio Skoop én Othman El Kheloufi.

Praktisch

vrijdag 04 oktober 2019

deuren 19:00
concert 20:15

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024


AZMARI