wo.15.novHa Concerts

Altın Gün / Mehmet Erdem

Istanbul Ekspres

Programma

19:00 Officiële opening
Een hapje en een drankje voor Istanbul Ekspres, enkele betrokkenen nemen het woord

20:15 Altın Gün
Merve Dasdemir (zang), Erdinc Yildiz Ecevit (zang, saz, keys), Ben Rider (gitaar), Gino Groeneveld (percussie), Jasper Verhulst (bas), Nic Mauskovic (drums)

21:30 Mehmet Erdem
Mehmet Erdem (zang, oed, Ünsal Celiksu (klarinet)), Alper Atakan (toetsen), Radi Radev Emilov (bas), Mert Isilay (drums)

Turkse psychedelische en filmmuziek

Turkse psych-rock. Na een bezoek aan een Istanbulse platenzaak raakte bassist Jasper Verhulst er helemaal van in de ban. Met Altın Gün keert hij terug naar de jaren 60 en 70 voor een frisse mix van Turkse folk, psychedelia, funk en rock.

Mehmet Erdem is een geliefd zanger en muzikant. Met zijn doorleefde muziek, lage stem en charisma zet hij zijn familietraditie voort. Hij heeft drie albums op zijn naam en componeert soundtracks voor de Turkse cinema, waarvoor hij al verschillende prijzen ontving, waaronder de Altın Portakal voor Beste Filmmuziek.

Altın Gün

Verhulst speelde met de band Jacco Gardner in Istanbul toen zijn fascinatie begon. Zijn voorliefde voor psychedelische muziek kreeg er wat Turks kruid toegediend en het idee voor Altın Gün was geboren.  Ze vernieuwen klassiekers van wegbereiders als Selda, Barış Manço en Erkin Koray, en versmelten traditionele Turkse muziek met Westerse rock tot een fris en dansbaar goedje.

Mehmet Erdem

Mehmet Erdem komt uit een muzikantenfamilie. Op 5-jarige leeftijd voegde hij zich met zijn mandoline bij zijn vader en oom.  In de jaren die volgden leerde hij ook de bağlama en oed spelen. Het was het begin van een schitterende carrière.

İSTANBUL EKSPRES

Turks muziekfestival

Voor het vijfde jaar op rij brengen de Handelsbeurs en De Centrale de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. Geef je vijf dagen lang over aan de oosterse melodieën en de Anatolische cultuur tijdens Istanbul Ekspres.

Turkse jazz & pop

Istanbul is een culturele melting pot. Turkse artiesten vermengen er sinds jaar en dag hun oriëntaalse erfgoed met frisse popmuziek en bruisende jazz.
Istanbul Ekspres verkent de rijkdom in die culturele kruisbestuiving.

co-org. Handelsbeurs

Praktisch

woensdag 15 november 2017

Deuren 19:00
Aanvang 20:15

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz