za.03.junTurbinezaal

AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST + IFTAR

Andalus Voices

Andalus Voices is een muzikale reis langs het hof van Sevilla, de medina van Tetuan en het mondaine Tanger. Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) staat stil bij het muzikaal erfgoed van Al Andalus. Een muzikale bron waar drie genres samenkomen. De klassieke Tarab Andalusi legt haarfijn bloot hoe de Gregoriaanse muziek zich verhoudt tot de Tarab, de spirituele Sufi Andalusi is intens en aangrijpend en de opzwepende volkse Chaabi Andalusi zorgt voor een onvergetelijke ervaring, doorspekt met muzikale crossovers en vocale improvisaties. Voor dit programma ligt vooral de nadruk op het spirituele genre.

Driss Emran Chekara - rebab; Dwight Breinburg - tar; Mohamed Chairi - altviool; Jaafar Lougmani - viool; Haytham Safia - oed; Avishai Darash - piano; Ahmed El Maai - qanoen; Abderrahim Semlali - 1ste viool; Marianne Noordink - ney & Ahmed Khayli - darboeka.

VIDEO

Internationale IFTAR (co-org. VOEM, ORBIT en SOBSI vzw’s)
Iftar is de maaltijd die moslims tijdens de maand Ramadan nuttigen na zonsondergang.   Traditioneel is het een moment om met familie en vrienden de vasten te doorbreken.  Een ideale gelegenheid dus om ook vanavond mensen van verschillende herkomst bijeen te brengen. Iedereen is welkom om mee aan tafel te gaan. De maaltijd wordt bereid door de mensen van Refu Interim, het interimkantoor van Cirq, dat vrijwilligerswerk voor vluchtelingen organiseert binnen de socioculturele sector.

De opbrengst van de IFTAR gaat naar Hongersnood 12-12.

Praktisch

zaterdag 03 juni 2017

deuren 19:30
concert 20:00
iftar 22:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid