do.18.febTurbinezaal

ANNE NIEPOLD & GWEN CRESENS

Monochromatic

Accordeonisten Anne Niepold en Gwen Cresens delen dezelfde visie over muziek, elk met hun eigen karakteristieke stijl.  Ze zijn altijd op zoek naar een andere invalshoek, een originele aanpak, een verrassende melodie, een straf arrangement en een spontane uitvoering.  Steeds is er ruimte voor improvisatie, vaak eclectisch, uitdagend en speels, maar ook melancholisch en verhalend.  Monochromatic is een bijzonder gevarieerd programma gaande van Bach tot Nirvana, naast een scala eigen composities.
Monochromatic verenigt twee erg uiteenlopende persoonlijkheden en twee magnifieke, totaal verschillende accordeons.  Zij speelden o.a. reeds op het Festival d’art in Huy en op Carrefour mondial de l’accordéon in Quebec.

De in Brussel wonende Duitse diatonische accordeoniste Anne Niepold benadert haar instrument op een ongekend originele manier, vertrekkend vanuit de traditionele folk, maar dan verrijkt met vele andere invloeden. Zij studeerde jazz compositie aan het conservatorium van Brussel, kreeg er de Toots Thielemans Award en volgde masterclasses bij onder ander Richard Galliano. Zij speelde bij Graindelavoix, Zonzo compagnie, Transparant en Olla Vogala. Haar eigen projecten waren onder meer Deux accords diront (in een ver verleden nog op ons podium) en Musette is not Dead.

Gwen Cresens genoot een klassieke opleiding aan het conservatorium van Antwerpen en kwam al snel terecht in de wereldmuziek, jazz en popscene. Hij speelde met Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Arno, Pavarotti, Taraf de Haidoeks, Ute Lemper, Fernando Lameirinhas, Boudewijn de Groot en Adamo. Zijn eigen projecten tot dusver waren Trio Dor, Papillon en Orquesta Tanguedia.

Praktisch

donderdag 18 februari 2016

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid