do.01.aprOnline event

ANTÍFONA ♡ HEARTBEAT SESSION // GEANNULEERD

The Heartbeat Sessions (#13)

Tussen Indië en Andalusië

Antífona gaat uit van de Maria-antifonen uit de Romeinse liturgie en focust op de wisselzang tussen twee verschillende zangtradities (de klassieke Indiase zang en de flamenco).

Dankzij de uitzonderlijke stemmen van Madhu Lalbahardoersing en Maria Marin groeide Antífona uit tot en bijzondere ontmoeting met een fijne spanningsboog tussen samenspraak en tegenspraak. Madhu studeerde bij grootmeester Hariprasad Chaurasia en is zeer populair bij de Surinaams-Indiase gemeenschap.  Maria verhuisde van Utrera (bakermat van de flamenco) naar Den Haag om haar gitaarspel bij Zoran Dukiç te perfectioneren.  Inmiddels nam ze haar eerste cd op (Junio) en behoort ze tot de meest gevraagde flamencozangeressen van het moment.
Percussionist Ruven Ruppik en gitarist Alexander Gavilán tekenden voor de arrangementen die zowel melodisch als ritmisch de aanknopingspunten van de Indiase muziek en de flamenco verkennen.  De Sevillaanse danseres Irene Álvarez geeft extra body aan dit muzikale experiment en verlaat waar nodig het pad van de traditionele flamenco. 

Irene Álvarez - dans
María Marín - zang
Madhu Lalbahardoersing - zang
Ruven Ruppik - percussie en soundscape
Alexander Gavilan : flamencogitaar en artistieke leiding

Praktisch

donderdag 01 april 2021

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid