vr.13.decTurbinezaal

ANTON PANN ENSEMBLE (EUROPALIA ROMANIA)

Een moderne kijk op de klanken van historisch Roemenië

Ooit afgevraagd hoe het Roemenië van weleer klonk? Tijdens EUROPALIA ROMANIA presenteert het Anton Pann Ensemble buitengewone composities van de zeventiende-eeuwse componist Dimitrie Cantemir. Hun optredens werpen een nieuw licht op deze klassieke klanken en tillen het barok-repertoire naar een hedendaags bewustzijn. Niet alleen de muziek die werd gespeeld aan het hof van de Roemeense prinsen en de bojaren, maar ook de melodieën van het platteland maken deel uit van dit oeuvre. De uitvoeringen van het ensemble blazen nieuw leven in de traditionele muziek, waardoor ze toegankelijk wordt voor jong en oud.

Anton Pann Ensemble (°2003), vernoemd naar de negentiende-eeuwse Walachijse componist Anton Pann, is een groep muzikanten met een gedeelde passie voor de oude Roemeense cultuur. Niet alleen herontdekken en promoten ze muziek van de middeleeuwen tot de late 19de eeuw, ze vergroten zo ook de zichtbaarheid van de unieke Roemeense muzikale traditie. In het verleden speelde de groep in grote Europese steden zoals Londen, Madrid en Venetië. Dit jaar markeert tevens de terugkeer van Derya Turkan en Murat Salim Tokac, die ook deel uitmaakten van het programma van EUROPALIA TURKEY (2015).

Constantin Raileanu (dirigent, componist, zang, percussie, kanun) / Alexandru Stoica (luit) / Sabin Penea (viool) / Andrei Nitescu (cello) / Emmanuel Hovhannisyan  (Armeense panfluit) / Issam Garfi (fluit, bansuri, ney) / Ziya Tabassian (percussie) - featuring Derya Turkan (kemenche) / Murat Salim Tokac (tanbur)

---

Dit concert werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het YUNUS EMRE INSTITUUT (YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ)

Video

Spotify Playlist

Praktisch

vrijdag 13 december 2019

deuren 19:30
concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid