ma.21.febTurbinezaal

Arabische sprookjes (8+)

Schoolvoorstelling

Wij gaan op reis!
Per kameel naar een oase in de woestijn, vol fruitbomen en dadelpalmen. Met Sindibad varen we de oceaan over. En we vergezellen Abdullah op de rug van zijn ezel naar de stad van Duizend-en-een-nacht. Met een geitje trotseren we ruwe bergen. En we volgen de afdaling van Zahra naar de donkere vallei. We zingen met de mier en de kakkerlak in een cederbomenbos. Bij de watervallen leren we Murat en zijn beste vriend kennen. En met Kumiel rusten we uit aan de oever van de Eufraat.
Ben je klaar om mee te reizen naar de Arabische sprookjeswereld?

‘Arabische sprookjes’ is een fantasievolle en muzikale trip naar het Oosten. De verhalen die Rodaan Al Galidi vertelt in zijn gelijknamige boek zijn het vertrekpunt.
Elk sprookje leert ons dat we, ondanks culturele verschillen, dezelfde universele waarden hebben: vertrouwen, angst overwinnen, iedereen is uniek, respect voor elkaar…
Op het podium ontmoeten het Oosten en het Westen elkaar met open vizier: kanunspeler Osama Abdulrasol, met roots in de Arabische cultuur en actrice Griet Desutter, geworteld in Vlaanderen.

Naar 'Arabische sprookjes' van Rodaan Al Galidi
Spel/vertelling: Griet Desutter
Muziek (qanun e.a.): Osama Abdulrasol
Regie: Walter Janssens en Filip Standaert

"Sprookjes zijn de beste reizigers en de succesvolste migranten die ooit op onze prachtige planeet hebben bestaan. Ze geloven niet in grenzen of landen of talen of identiteit of cultuur. Sprookjes zijn van iedereen en voor iedereen.” Rodaan Al Galidi

Praktisch

maandag 21 februari 2022

voorstellingen om 10:30 & 13:30
 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid