zo.13.novTurbinezaal

ARIFA & EVA QUARTET

Dubbelconcert

Arifa

ARIFA . Danubian Voyage

Het Amsterdamse quartet Arifa speelt in De Centrale muziek van hun nieuwe cd Danubian Voyage die  bij het Duitse label Qrious is verschenen.

De Donau staat symbool voor de verbinding tussen Oost en West en Arifa weerspiegelt deze verbinding perfect. Arifa is echt internationaal. De Bulgaarse kaval-speler Zhivko Vasilev en de Hongaarse cellist Bence Huszar zijn (relatieve) nieuwkomers, terwijl de Duitse pianist Franz von Chossy al vele jaren deel uitmaakt van de groep.  Sjahin During, de leider van de band, beschouwt zichzelf als een culturele bastaard met een Nederlandse vader en een Turkse moeder.

Arifa's geheim ligt in de creatieve chemie tussen de vier leden. Hun muziek is net zo divers als hun oorsprong.  Oude muzikale tradities uit het Midden-Oosten en de Balkan worden vermengd met jazz en hedendaagse geïmproviseerde muziek.

Arifa rijgt talloze optredens aaneen in 28 landen verspreid over 5 continenten. Ze werkten samen met o.a. Aynur Doğan, Arto Tunçboyacıyan, Theodosii Spassov, Laka Khan, Alex Simu, Osama Abdulrasol, Mehmet Polat, Waed Bouhassoun, “Voices from the East” featuring Niusha Barimani, Meng Xiaoxu, Vanya Valkova en Alma Quartet.

Zhivko Vasilev . kaval (Bulgarije)
Bence Huszar . cello (Hongarije)
Franz von Chossy . piano (Duitsland)
Sjahin During . percussie (Turkije/Nederland) 

__________________________________________________________________

EVA QUARTET . Bulgarian Voices

Het Eva Quartet bestaat uit vier jonge solozangers van het wereldberoemde vrouwenkoor "Le Mystere des Voix Bulgares".  Ze behoren tot de beste Bulgaarse vrouwenstemmen.  De groep werd in 1995 opgericht door de vier vrouwen en ze vonden meteen een gemeenschappelijke taal en interesses. Er ontstond een een heel specifieke sfeer en tijdens de concerten had het publiek vaak de indruk naar één meerlagige stem te luisteren.

De zangeressen beheersen een indrukwekkende stijl van zingen die gebaseerd is op een perfecte techniek. Het repertoire bestaat uit authentieke folkliederen uit verschillende delen van Bulgarije. Ze zijn op zoek naar de puurheid van het lied terwijl ze de traditie op een hedendaagse moderne en gevarieerde manier vertolken. Het programma van het quartet bevat oude Bulgaarse muziek en kerkliederen, evenals moderne muziek.

Gergana Dimitrova . sopraan
Sofia Kovacheva . mezzo-sopraan
Evelina Christova . alt
Daniela Stoichkova . contra-alt

Eva Quartet

Praktisch

zondag 13 november 2022

deuren 19:30
concert 20:00

vvk: € 13
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 10
adk: € 16
kansentarief: € 3,20

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz