vr.14.junKelderzaal

Artists in Residence . A Two-Night ShowCase #1

Kenan Erer – Joram Kunde Boumkwo – Zonatan Dembele

Tijdens het seizoen 2023 - 2024 gooide De Centrale de deuren open voor 6 bijzondere residentieprojecten. Zes muzikale trajecten die elk op hun manier nieuwe artistieke routes verkennen. Twee avonden lang bieden we u een unieke blik achter de schermen van telkens een half uur per project, en drie opwindende sneak previews per avond.  Mis het niet!

KENAN ERER

De residentie van Kenan Erer bouwt verder op zijn Bosporus Beats-project, een muzikaal initiatief geïnspireerd door de diverse culturele samenstelling van Istanbul. Met wortels in de vermenging van Turkse, Armeense, Koerdische en Griekse culturen, streeft het project ernaar om zijn eigen unieke smaken toe te voegen aan het muzikale universum met de bijdragen van westerse musici. Met zijn eigen nummers en een cover van een nummer van de beroemde Turkse rockster Barış Manço (die in België woonde), presenteert Erer een nieuw repertoire dat bruggen bouwt tussen Europa en Anatolië.

Orkun Özhelvacı (zang en basgitaar), Shani Sabinov (electrische & akoestische gitaar), Burak Çakar (zang en drums), Joes Brant (synthesizer) en Kenan Erer (zang, gitaar en synthesizer).

JORAM KUNDE BOUMKWO

Joram Kunde Boumkwo is bekend van zijn soloproject Kunde en de bands Ndugu en Indigo Mango. Daarnaast begeleidt hij regelmatig muziekateliers en workshops. Via zijn residentie in De Centrale verkent hij op welke manieren hij zijn rol als creator, muzikant en workshopfacilitator verder kan ontwikkelen. Hij organiseerde ook een aantal jamsessies die dienden als ontmoetingsplaats, leer-en ontwikkelingskans en broeihaard voor toekomstige samenwerkingen.

Jérôme Pringiers (keys), Léa Kadian (bas), Simon Derover (drums), Creo Cristoria (sax) en Joram Kunde Boumkwo (vocals en keys)

Creo Cristoria zal vervangen.

ZONATAN DEMBELE

Zonatan Dembele, bassist, zanger en componist met Malinese roots, dompelt je met zijn project Kabunga onder in de muziek van de Bwa, een bevolkingsgroep uit Mali en Burkina Faso. Hij combineert traditionele drums met moderne instrumenten, en vervlecht de Bwa-muziek met andere Afrikaanse ritmes, jazz en blues tot een uiterst dansbare mix. Tijdens de residentie in De Centrale nodigt Zonatan getalenteerde muzikanten uit om de dialoog aan te gaan over de traditionele aspecten van zijn nummers en te werken op de raakvlakken met jazz, blues en andere muziekstijlen. Ook de opbouw van zijn nummers en de muzikale arrangementen komen aan bod. De muzikanten worden gekozen vanuit een affiniteit met hun werk en de groeikansen die Zonatan ziet in een samenwerking.

Kabunga Quintet met Zonatan Dembele (zang & bas), Joël Massa Diarra (balafoon), Hadrien Pierson (drums), Dorien van de Wouwer (sax), Freddie David Webber (gitaar) en gastmuzikanten Mathias Van de Wiele (gitaar), Steven De bruyn (mondharmonica) en Marcel Pragana (zang & gitaar)

Praktisch

vrijdag 14 juni 2024

deuren . 19:30
start . 20:00

  • 20:00 . Zonatan Dembele (Kabunga Quintet)
  • 21:00 . Joram Kunde Boumkwo
  • 22:00 . Kenen Erer

Bestel gratis ticket

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SAMEN ZINGEN / СПІВАЄМО РАЗОМ