za.11.sepSint-Baafsabdij

Asunción Pérez ‘Choni’ “Reencuentro”

YUSTE – GENT FLAMENCOFESTIVAL (2de editie)

De flamencodansvoorstelling “Reencuentro” toont het werk van Asunción Pérez ‘Choni’, éen van de meest innovatieve en creatieve Spaanse danstalenten. Een fantasierijke danseres, met een voortreffelijke gevoeligheid... Ze weet hoe ze een persoonlijke stempel moet geven aan elke dans die ze uitvoert, aan elke show die ze ontwerpt. Een originele kunstenaar, een prototype van de Sevilliaanse school die niet graag het verleden zomaar overneemt en herhaalt.  Ze verdiept zich enthousiast in de wereld van de hedendaagse dans, circus, theater, humor, cabaret, ... die mix van disciplines is het kenmerk geworden van Choni Cía. Flamenca.  Dansen van gisteren, maar vernieuwd en nieuw leven ingeblazen.

Asunción Pérez ‘Choni’: “Elk van mijn artistieke ervaringen is verbonden met magische
momenten die een blijvende indruk op mij hebben nagelaten. Stuk voor stuk hebben ze me gemaakt tot degene ik nu ben. Zo is ook de inspiratie voor de voorstelling Reencuentro ontstaan. Deze productie is een ontmoeting op het podium met mensen die bij mij allen een bijzondere, unieke emotie uitlokken. En weer een uitdaging aangaan, en terug het beste in jezelf naar boven halen en … weer voelen ...”

Asunción Pérez ‘Choni’ (dans), Alicia Acuña (zang), Raúl Cantizano (gitaar en draailier) en Victor Bravo (dans).

Productie: Choni Cía. Flamenca -  Asunción Pérez ‘Choni’ (uitwerking en choreografie), Raúl Cantizano (muziek), Raúl Cantizano y Antonio Montiel (composities).

 
Yuste is een initiatief van Alexander Gavilan, De Centrale, Buren van de Abdij en La Barraca, in samenwerking met Historische Huizen Gent, De Ingang, DKO Panta Rhei, vzw Tirando en GentsePassages.  Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, Ambassade van Spanje in België, Spaanse Dienst voor Toerisme & Klara.
flamenco = Spain = flamenco

Praktisch

zaterdag 11 september 2021

20:30 deuren
21:00 (dans)voorstelling

 
 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid