zo.20.mrtKelderzaal

AYA DE YOPOUGON

AFRIKA FILMFESTIVAL GENT

Voorprogramma: Korte animatiefilmpjes door Jean-Michel Kibushi en Tourad Kane. ‘Mon Beau village’ toont hoe jongeren het platteland achterlaten om naar de stad te trekken. Zo laten ze niet alleen hun dorp achter, maar ook hun familie en hun cultuur. De animatiefilmpjes van Jean-Michel Kibushi nemen ons mee naar het Afrikaanse dagelijkse leven met een portie humor.

Hoofdfilm: AYA DE YOPOUGON (2013)

Eind jaren 1970, Ivoorkust. In Yopougon, een wijk in Abidjan, woont de 19-jarige Aya, een serieus meisje dat liever thuis blijft om te studeren dan dat ze uitgaat met haar vriendinnen. Aya verdeelt haar tijd tussen school, haar gezin en haar twee beste vrienden: Adjoua en Bintou, die lekker chillen als hun belangrijkste levensdoel zien. Het rustige leventje van Aya verandert drastisch wanneer ze hoort dat haar vriendin Adjoua zwanger is.

Animatiefilm (84 min). Frankrijk en Ivoorkust. Cineast: Marguerite Abouet en Clément Oubrerie. Met de stemmen van Aïssa Maïga, Tatiana Rojo en Tella Kpomahou.

Nabespreking met Tourad Kane en Jean-Michel Kibushi.

GRATIS WORKSHOP ANIMATIEFILM (vanaf 14u) - Voorafgegaan door workshop animatiefilm & ‘the making of’ voor kinderen en jongeren, op voorhand in te schrijven op info@aksante.be.
Hierbij wordt u getrakteerd op een unieke workshop animatiefilm en kunnen kinderen, jongeren, maar ook volwassenen een poging doen om hun eigen animatiefilm te produceren. Onder begeleiding van Tourad Kane en Jean-Michel Kibushi.

Praktisch

zondag 20 maart 2016

Doors: 14u30
Aanvang: 15:00

GRATIS WORKSHOP ANIMATIEFILM (vanaf 14u)
Voorafgegaan door workshop animatiefilm & ‘the making of’ voor kinderen en jongeren.
Op voorhand in te schrijven via info@aksante.be.

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid