vr.26.aprTurbinezaal (staand)

BABA ZULA IN CONCERT

FAIR FASHION FEST – OPENING NIGHT

BABA ZULA + Mert Ali & Khail

Baba ZuLa werd in 1996 opgericht door Osman Murat Ertel en Levent Akman in 1996.  De groep liet zich inspireren door de Turkse psychedelische pioniers uit de jaren 60 zoals Moğollar.  Ze voegden er dub, elektronica en rituele soundscapes aan toe, wat resulteerde in wat zij 'Istanbul psychedelia' noemen.  BaBa ZuLa speelde over de hele wereld, won prijzen voor hun werk in film en theater, en hun albums behoren tot de meest prestigieuze ooit uitgebracht in Turkije.  Ze bouwden ook een wereldwijd netwerk uit van gelijkgestemde performers in alle genres van muziek, van de Turkse operazangeres Semiha Berksoy tot dubmixer Mad Professor. Op hun eigenzinnige en speelse manier blijven ze wereldwijd optreden, waarbij ze hun eigen teksten componeren en hun elektrische saz'en ontwerpen.

Naast hun muzikale output ontwikkelde  BaBa ZuLa ook een opvallende visuele identiteit, die wel wat impact had op zowel de mode- als kunstwereld in Turkije. Ze worden geprezen om hun eigenzinnige en eclectische stijl, die duidelijk naar voren komt in hun podiumoutfits en albumhoezen. De bandleden combineren vaak traditionele Turkse kleding met moderne elementen, waardoor een unieke en onmiskenbare esthetiek ontstaat.

+++++

De twee Gentse neven Mert Ali en Khail brengen hun sterke lyrics en energieke persoonlijkheid naar De Centrale als openingsact van het concert van Baba ZuLa.  Mert Ali en Khail stonden al op verschillende podia, waaronder de Vooruit en Trix, en ja, ook al enkele keren in De Centrale. Ze zijn onderdeel van TRIPLE MB, een hiphop-collectief dat snel de Gentse muziekscene verovert, met als meest recente prestatie het voorprogramma van Hef. Just sayin'...

Het Fair Fashion Fest vindt plaats van 26 tot 28 april 2024 in het Industriemuseum en De Centrale. Het is een initiatief van Gent Fair Trade, in samenwerking met Stad Gent, Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum, Industriemuseum Gent & De Centrale.

Praktisch

vrijdag 26 april 2024

deuren . 19:30
concert . 20:00

Gratis inkom . reserveren is niet nodig !

_______________________________

LINE-UP

  • Support . Mert Ali & Khail
  • Baba Zula

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Ritmo Latino


Zouratié Koné & The Astral Synth Transmitters + soFa elsewhere // AFGELAST


OH VOYAGE . Gratis clubconcert