do.28.janOnline event

Baul meets Saz ♡ Heartbeat Session

The Heartbeat Sessions (#4)

Zanger en sazspeler Emre Gültekin werd geboren in België en werkt een repertoire uit in de geest van de aşık’s, Anatolische troubadours die van dorp tot dorp trokken om er hun liederen te zingen.  Emre Gültekin leerde dit repertoire van zijn vader, Lütfü Gültekin. Zijn diepe warme stem combineert hij met een verfijnde techniek op de langhalsluit (saz).
Enkele jaren geleden ontmoette Emre het Indiase duo BrahmaKhyapa. Malabika Brahma (zang) en Sanjay Khyapa (dubki, dotara) zijn uitstekende muzikanten die de traditie van de Baul-muziek voortzetten. Zij zagen meteen de mogelijke verbanden tussen de saz en de Baul-muziek: beide genres zijn zowel muzikaal als spiritueel. Net zoals de overeenkomsten tussen de gemeenschappen waartoe ze behoren en hun nomadische levenswijze. Dit weerklinkt in hun poëzie en muziek.

'Baul meets Saz' treedt ondertussen op in een wisselende bezetting met Emre Gültekin (zang en saz) en Malabika Brahma (zang) als vast basisduo.  Voor dit concert krijgen ze gezelschap van percussionist Robbe Kieckens


Met dank aan Handelsbeurs en Evy Ottermans voor de foto's (Foyer Matinee 23/09/18)