za.22.junTurbinezaal

Benefietconcert met Sanghar Suhail & Sara Rasuli

Steun Dental Mission Afghanistan !

Shakiban is een dorp op 35km van Herat ( West-Afghanistan) gelegen langs de hoofdweg naar Iran. Er wonen in de onmiddellijke omgeving 45000 mensen.  Momenteel is er een kleine kliniek waar mensen terecht kunnen voor algemene (basis) medische verzorging, verloskunde en pediatrie.  Er is geen tandartspraktijk aanwezig en dat is een groot probleem. Gemiddeld zijn er 8 mensen per dag die zich aanmelden met tandpijn. En dan spreken we niet van een gevoelige tand maar van echte tandpijn, dikwijls gepaard gaand met abcessen en dergelijke meer.  De dokter kunnen meestalniks anders doen dan pijnstillers en antibiotica voorschrijven. Daarom wil DMA (Dental Mission Afghanistan) - een initiatief van de Gentse tandarts Marc Jeannin - een tandkliniek uitbouwen in Shakiban.  Marc is reeds 4 maal naar Afghanistan gereisd om er het Universitair Opleidingscentrum van materiaal te voorzien en om zelf praktijkopleiding te geven aan de studenten.  

★ Sangar Suhail ★

Sangar Suhail is een Afghaanse pop singer-songwriter & componist. Zijn muziek getuigt van sterke Indische invloeden, die ongetwijfeld het resultaat zijn van zijn studies aan de Patiala Gharana Academie in India. Sangar geniet wel wat populariteit in Afghanistan en bij de Afghaanse diaspora in Europa.  Sangar verhuisde onlangs van Gent naar Londen waar hij zijn muzikale carriere verder hoopt uit te bouwen ...

★ Sara Rasuli ★

Sara Rasuli (artiestennaam van Sima Fazeli) is een Afghaanse zangeres.  Ze zingt vooral over de liefde en dit zowel in het Farsi, Dari, Pasjtoe én het Hindi.

★ Wijsheid van de bergen // Wisdom of the mountains ★

'Wijsheid van de bergen' won de prijs voor beste documentaire op het Food Film Fest in Bergamo (Italië), maar is niet zomaar een documentaire voor foodies.

De documentairemaker staat stil bij de band tussen eten en het land en wat er gebeurt als deze band verloren gaat. Als eeuwenoude kennis verloren gaat en diversiteit omslaat in monocultuur (McDo en zo ...)

In deze korte maar boeiende documentaire reizen we samen met Frederik van Oudenhoven door het Pamir-gebergte.
Hij is bioloog en auteur van het boek 'With our own hands', over traditionele gerechten en de voedsel- en landbouwcultuur van de Pamiri. Hij brengt zijn boek terug naar de bron. Het is een ontwapenende manier om met deze mensen te praten over de transitie waar zij in verkeren: blijven ze geloven in oude tradities of gaan ze – langzaam maar zeker – mee in de Westerse invloeden.

_______

HOE DENTAL MISSION AFGHANISTAN STEUNEN ?

  • Koop een ticket (vvk of aan de deur) en kom naar de concertnamiddag
  • Koop een ticket als steun indien u verhindert ben
  • Doe een online gift via de website van de Koning Boudewijnstichting (giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar) <<klik hier>>
  • Koop een postkaart (de dag van het benefiet)

Mission Statement DMA (Dental Mission Afghanistan)

Het verlenen van eenvoudige tandheelkundige zorg aan de armsten in Afghanistan. Het belang van tandzorg promoten in scholen met voordrachten en screening van de leerlingen. Tevens het tandheelkundig onderwijs helpen met theoretische uiteenzettingen en het aanleren van klinische vaardigheden.

Meer info <<klik hier>>

Praktisch

zaterdag 22 juni 2019

13:30 deuren
14:00 verwelkoming

14:15 concert (deel 1)
15:15 tussenkomst Marc Jeannin (bezieler v/h project)
+ postkaartenverkoop 
16:00 concert (deel 2)
17:00 documentaire Wisdom of the Mountains (+/- 40')
ingeleid door Marc Jeannin
18:00 einde

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz