za.23.junSint-Baafsabdij

BERT CORNELIS ft. ABHISEK LAHIRI, PARTHASARATHI MUKHERJEE & SOMDATTA CHATTERJEE

Zonnefeest in en rond de Sintbaafsabdij

Bij het keren van het licht organiseren de Buren van de Abdij en De Centrale traditioneel een concert in de Sint-Baafsabdij. Dit jaar focussen we opnieuw op de muziek uit India met de Belgische sitarspeler Bert Cornelis. Buiten de Indiase klassieke muziek werkt Bert samen met o.a. Ghalia Benali, is hij vaste muzikant voor het Fire Dance Festival van Stromboli en maakte hij muziek voor verschillende dansvoorstellingen.

Bert heeft een historische, speciale band met de Sint Baafsabdij. Hij is dan ook heel blij er weer te spelen en brengt voor de gelegenheid drie Indiase topmuzikanten mee, namelijk de magnifieke sarodspeler Abhisek Lahiri, de sublieme zangeres Somdatta Chatterjee en de excellente tablaspeler Partha Sarathi Mukherjee.

Abhisek Lahiri: sarod
De sarod is samen met de sitar het meest vooraanstaande instrument in de wereld van de Indiase klassieke muziek. Abhisek leerde de kunst al heel vroeg van zijn vader, de alom gerespecteerde Pandit Alok Lahiri, en werd als tiener bestempeld als child prodigy.. Later groeide hij uit tot een van de meest gerespecteerde sarodspelers van vandaag. Hij speelde over de hele wereld, en ontving in India een ontelbare hoeveelheid awards voor zijn briljante benadering van de ragas en zijn verfijnde sarod technieken.

www.sarodabhisek.com

Partha Sarathi Mukherjee: tabla
Partha is een voorbeeld van talent, kennis en veelzijdigheid. Zo is hij de prominente opvolger van de speciale stijl van zijn legendarische Meester Pt. Samta Prasad, begeleidde hij zowat alle grote sitarspelers over heel de wereld, is hij een veel gevraagde begeleider van klassieke zang, is hij een van de top tabla solo artiesten en participeerde hij aan talloze projecten over heel de wereld, o.a. met Ross Daly en Flamencogitarist Eduardo Niebla en begeleide hij vele dansprojecten..

www.youtube.com/user/divinetabla

Somdatta Chatterjee: zang
Somdatta groeide op in een heel muzikale familie enkreeg les van haar vader, oom en grootmoeder. Later ging ze in de leer bij dé guru van de Agra Gharana, Vidushi Subhra Guha.  Ook zij kreeg vele onderscheidingen van o.a. All India Radio en het Nationale Ministerie van Cultuur voor haar talent zowel in ´'Thumri-Dadra-Tappa' (semi classical music) als in 'khayal' (Noord-Indiase klassieke muziek).

Voor alle info over het volledige 'Zonnefeest in en rond de Sintbaafsabdij'

KLIK HIER

Praktisch

zaterdag 23 juni 2018

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid