za.02.mrtKelderzaal

#BIAS

FESTIVAL DIGITAL

#BIAS is het tweede deel uit de Big Data Trilogie van het innovatieve collectief playField. De voorstelling kadert binnen FESTIVAL DIGITAL, dat georganiseerd wordt door KOPERGIETERY.

Tijdens het festival worden deel I en II uit de Big Data Trilogie van playField gepresenteerd: #1 Hollow (in de Kopergietery) en #2 Bias (in de Centrale). Met deze voorstellingen laat het gezelschap je als publiek op speelse wijze nadenken over de impact van data en digitalisering op onze maatschappij en op onszelf. We leven in tijden waar technologie sneller evolueert dan de gemiddelde persoon aankan. Met deze trilogie richt playField. onze aandacht op ‘big data’ die veelvuldig aanwezig zijn in ons dagelijks leven, zonder dat we het goed en wel beseffen. 

Waar het eerste deel uit de trilogie, #HOLLOW, focust op het vrijgeven van persoonlijke informatie, gaat het tweede deel #BIAS over de futiliteit van die persoonlijke informatie. Wat zijn al onze individuele keuzes (onze persoonlijke informatie) eens ze in een big data set terechtkomen? Niets meer dan cijfertjes. Niets meer dan eentjes en nulletjes...

In #BIAS gaat playField. met de toeschouwers op zoek naar hoe ze de individuele keuzes van alle toeschouwers kunnen reduceren naar datgene wat zij voor een computer zijn: een code die hun keuzes blootlegt en dus hun 'identiteit'. Samen creëer je dus een algoritme. En eens dit algoritme in werking, wordt de impact op jezelf en de anderen merkbaar.
Maar zijn de individuele keuzes die we maken niet net wat ons onderscheidt van de rest? Of is die mogelijkheid niet meer dan een illusie?

CONCEPT & SCENOGRAFIE: playField. | PERFORMANCE: Carine Van Bruggen & Mitch Vanlandeghem, Trine Thielen & Mathilde Strijdonk | COPRODUCTION: VIA ZUID talentontwikkeling & Cultura Nova Festival

Praktisch

zaterdag 02 maart 2019

17:00 & 20:30

max. 16 deelnemers -  taal: Engels

Vooraf inschrijven noodzakelijk!

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Duo Jansouz . Sepand & Khorshid Dadbeh


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz