za.16.decTurbinezaal & Kelderzaal

BINAIR 01 BALKAN SESSION(s) #03 *

film & food | Bernard Orchestar (concert) | Oratnitza (concert) | Gypsy Hill (concert) | party (dj-sets)

Traditionele Belgische balkan brass met een hoek af, vernieuwende ethnobass uit Bulgarije en de heetste balkan party grooves uit cooking London! De derde editie van de balkan sessions haalt drie erg verschillende balkan bands naar Gent, die samen een mooi overzicht bieden van de hedendaagse Oost-Europese klankevoluties. Na de film’n’food sectie start het concertgedeelte met koperblinkende brass van het zuiverste soort.

Het 12-koppige Brusselse Bernard Orchestar maakt van Oost-Europese composities en arrangementen onweerstaanbaar aanstekelijke retro-moderne balkan feestmuziek. Oratnitza buigt zijn eigen rijke Bulgaarse klankerfenis om naar een verfrissende mengeling van traditionele instrumentatie, orthodoxe zang en aboriginal thema’s op diepe hiphop, trap en drum’n’bass ritmes, wat hen waanzinnig populair maakt in Bulgarije, maar ook in de rest van Europa. De stevigste dansdreunen van de avond verkoopt Gypsy Hill.  Met hun besmettelijke mix van balkan brass, Mediterraanse surf-rock, ska- en swingritmes slaan ze de perfecte brug naar het party gedeelte. Het geluid van deze Londense band is vooruitstrevend en traditioneel tegelijk, groovy en extreem dansbaar dankzij een unieke instrumentatie met gitaren, koperblazers, tuba en scratch turntables.

De wilde balkan party na de concerten is apart toegankelijk en wordt aangedreven door mnsr zér0, de mixmaster die sinds het prille begin van binair01 op 01/01/2011 Gent ernstig leerde balkanhuppelen, maar gipsyjolijt altijd vrolijk vermengt met swinggezwier en andere Afro-Latijnse cumbiaritmes.

*MIX nu zelf uw MUZIEK A LA CARTE 

Tijdens het seizoen 2017-2018 kan je kiezen voor een à la carte abonnement.  Kies uit verschillende concerten en stel zelf je gepersonaliseerde *MIX samen.  Op die manier geniet je van een extra mooie korting.

Let wel op het *MIX label ! Niet alle concerten komen dus in aanmerking!

Mini*MIX = Vanaf 3 concerten => 10% korting
Midi*MIX = Vanaf 5 concerten => 15% korting
Maxi*MIX = Vanaf 9 concerten => 20% korting

OPGELET : *MIX-abonnementen enkel aan de balie van UITBUREAU of telefonisch 09 233 77 88

KLIK/*MIX HIER

Praktisch

zaterdag 16 december 2017

18:00 deuren
18:30 – 20u00 film’n’food (film tbc) (KZ)
20:15 – 21:15 Bernard Orchestar (TZ)
21:30 – 22:30 Oratnitza (KZ)
22u45 – 00u15 Gypsy Hill (TZ)
00:15 – 3:00 dj-set party (TZ)

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Trio Charneux Leleux Puma


Young Curators Program . European Jazz Conference 2024


AZMARI