vr.24.feb

BINAIR01 | GARE CENTRALE #03

Electrorumbaiao | Max Pashm Band | mnsr zér0

Pioniers van de electroswing en de flamenco-hiphop

Nieuwe beats & grooves gebaseerd op authentieke dansmuziek. De derde ‘gare centrale’ editie haalt twee grote namen uit de vernieuwende global grooves van het laatste decennium naar Gent. Zowel Electrorumbaiao als Max Pashm toveren traditionele ritmes om tot stevige dansmuziek met een vettige elektronische saus.  Max Pashm (UK) is de naam achter het classic cult album ‘Never mind the Balkans’, dat enkele wereldberoemde partybommetjes afleverde in volle balkan- en electroswinghype.

In diezelfde periode schudden enkele steengoede Spaanse bands de flamenco nuevo, rumba Catalana en mestizowereld door elkaar. Ojos De Brujo nam het voortouw met een schitterende en unieke mix van flamencoritmes, sterke hiphopshots en andere elektronische invloeden. Uit hun as is een nieuw project verrezen, met dezelfde Panko Gabas Criado aan het roer. Electrorumbaiao (ES) tilt dit geniale pionierswerk naar een volgend niveau, door rumbatiempo en flamencoduende te spekken met Braziliaanse percussie, breakbeats, elektronica en drum’n’bass.

De party in de Kelderzaal is apart toegankelijk en wordt aangedreven door mnsr zér0. Zijn mixes van balkan, cumbiabeats, flamenco nuevo, swinghiphop, Afrogrooves, Arabische rap en Arikaanse clubzouk zitten tjokvol ritmevariaties en zijn een verademing voor dansadepten op zoek naar uitdagingen die verder reiken dan de simpele beats van oppervlakkige radiomuziek.

We starten de opwarming echter al om 20u met een originele dansworkshop.

 

Praktisch

vrijdag 24 februari 2017

19:45 deuren
20:00 – 21:00 dansworkshop (KZ)
21:00 – 00:00 concerten (TZ)
22:30 – 03:00 party (KZ)

 

 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid