vr.04.meiTurbinezaal

binair01 ● Sonar XL afro/latin microfestival

Kolonel Djafaar + La Negra Albina + Rocky Marsiano + mnsr zér0 (dj-set)

Sonar is een nieuw partyconcept van binair01. Eén keer per jaar strijkt het neer in De Centrale en voegt aan de party dj-sets uitmuntende live bands toe.

La Negra Albina is een kwartet bestaande uit Chileense, Peruviaanse en Venezolaanse muzikanten. Hun muziek vermengt afro-Colombiaanse cumbia met Braziliaanse samba en Cubaanse rumba en balanceert tussen warme, intieme zang en opzwepende ritmes met de toegevoegde klankkleur van cajón en trompet.

Kolonel Djafaar toont een andere kant van het afrospectrum. De basis van hun geluid is afrobeat en ethio-jazz, een unieke fusie van traditionele (West-)Afrikaanse ritmes, highlife en Afro-funk, Soul en Latijnse invloeden. De nieuwe 9-koppige instrumentale band uit het Brusselse brouwt uit deze rijke ingrediënten een strakke, sfeervolle set vol catchy dansmuziek. Het resultaat liegt er niet om: kort na hun oprichting wonnen ze meteen de podiumprijs Jonge Wolven op de laatste Gentse Feesten.

Ook de gast-dj en producer Rocky Marsiano is een klepper. Zijn laatste album, ‘Meu Kamba’, voegt aan zijn Braziliaanse erfenis een kleurrijke reis door Angolese, Kaapverdische en Mozambikaanse ritmes toe – niet voor niets drie voormalige Afrikaanse Portugese koloniën. Hij komt voor het eerst naar Gent op uitnodiging van binair01 gast-dj mnsr zér0, die de nacht afsluit in zijn eigen kenmerkende stijl van extreem aanstekelijke en diverse cross-over party muziek.

Praktisch

vrijdag 04 mei 2018

20:30 deuren
20:45 – 21:45 Kolonel Djafaar
22u00 – 23u00 La Negra Albina
23:00 – 3:00 dj-set party met Rocky Marsiano en mnsr zér0

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid