zo.08.oktHam 12

BLACK SEA SONGS . ACHTERHAM SESSION

AchterHam Sessions 2023 #4

De muziek van dit project is een intense verkenning van traditionele liederen uit de regio van de Zwarte Zee. De Belgische klarinettist Joachim Badenhorst en het Amsterdamse duo Sanem Kalfa & George Dumitriu laten ons proeven van oude (Ottomaanse) melodieën in een originele hedendaagse taal, met frisse nuances van elektronica en open improvisatie.

De Turkse zangeres Sanem Kalfa en de in Roemenië geboren violist/gitarist George Dumitriu spelen al 14 jaar samen en hebben met veel verschillende muzikanten samengewerkt. Toen Joachim Badenhorst in 2018 hun pad kruiste, voelde samenspelen als de gewoonste zaak ooit. Het leidde tot hun geprezen album Black Sea Songs uit 2020 (El Negocito Records).

De oorspronkelijke vorm van de liederen, zoals ze honderden jaren geleden werden uitgevoerd, vormen het uitgangspunt voor een eigentijdse interpretatie. Er zijn geen geschreven arrangementen, alleen instant verkenningen – een concept dat kenmerkend is voor het duo Kalfa – Dumitriu en volledig wordt omarmd door Badenhorst.

Sanem Kalfa. zang, elektronica
George Dumitriu. gitaar, altviool, elektronica
Joachim Badenhorst. klarinet, elektronica

Naast de Ham Sessions, three days of living, handmade music, zijn er ook de AchterHam Sessions, een reeks intieme huiskamerconcerten voor een aandachtig publiek (+/- 60p)

Plaats : de studio / het achterhuis van Ham 12 te Gent ​(of in de tuin als het weer het toelaat). 

Org. Ham Sessions in coproductie met De Centrale

Praktisch

zondag 08 oktober 2023

start om 15:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT