do.04.meiTurbinezaal

Black Sea Songs . Sanem Kalfa / George Dumitriu / Joachim Badenhorst

CONCERT = AFGELAST

De muziek van dit project is een intense verkenning van traditionele liederen uit de regio van de Zwarte Zee. De Belgische klarinettist Joachim Badenhorst en het Amsterdamse duo Sanem Kalfa & George Dumitriu laten ons proeven van oude (Ottomaanse) melodieën in een originele hedendaagse taal, met frisse nuances van elektronica en open improvisatie.

De Turkse zangeres Sanem Kalfa en de in Roemenië geboren violist/gitarist George Dumitriu spelen al 14 jaar samen en hebben met veel verschillende muzikanten samengewerkt. Toen Joachim Badenhorst in 2018 hun pad kruiste, voelde samenspelen als de gewoonste zaak ooit. Het leidde tot hun geprezen album Black Sea Songs uit 2020 (El Negocito Records).

De oorspronkelijke vorm van de liederen, zoals ze honderden jaren geleden werden uitgevoerd, vormen het uitgangspunt voor een eigentijdse interpretatie. Er zijn geen geschreven arrangementen, alleen instant verkenningen – een concept dat kenmerkend is voor het duo Kalfa – Dumitriu en volledig wordt omarmd door Badenhorst.

Sanem Kalfa. zang, elektronica
George Dumitriu. gitaar, altviool, elektronica
Joachim Badenhorst. klarinet, elektronica

Praktisch

donderdag 04 mei 2023

CONCERT AFGELAST

deuren . 19:30
concert . 20:00

vvk: € 10
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 7
adk: € 13
kansentarief: € 2,60

Tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT