zo.05.meiKelderzaal

BOTY ★ BeatBox Battle Of The Year

UAF – Urban Art Festival

BOTY - BeatBox Battle Of The Year

Beatbox is de laatste tien jaar wereldwijd enorm gegroeid. De Belgische beatboxing scene is niet enkel in hoeveelheid, maar ook in potentieel sterk toegenomen. Enkele jaren geleden konden we er enkel van dromen om deel uit te maken van de top 16 van de wereld. Maar nu, met FootboxG aka Tim Vdb, die de Belgische beatbox internationaal op de kaart zette, is dit geen droom meer.  Terwijl de focus vroeger vooral op Hip-Hop lag, ligt die nu op een veel bredere waaier van genres. Ook in de battles zit meer variatie met verschillende disciplines als “Solo Male”, “Solo Female”, “Tag Team”, en “Loopstation”.

Maar wat maakt BOTY zo speciaal? Acht  Belgische beatboxers zullen het opnemen tegen acht beatboxers van over de hele wereld. Over wie het juist gaat kunnen we nu nog niet zeggen.  Wat we wel al kwijt kunnen is dat deze battle een van de grootste tot nu toe zal zijn! 

BOTY 2019 - Curated by Farooq Baig

Meer info over beatboxing in België: beatbox.be

_____

UAF ★ Urban Art Festival

Rhythm Naturals en De Centrale brengen met deze 7e editie van UAF opnieuw een gevarieerd jongerenprogramma. Op het programma staan concerten, een aantal cross-over danscreaties, de Vlaamse pre-selecties van de internationale End Of the Weak Belgium MC battle, BOTY – BeatBox Battle Of The Year, workshops en enkele presentaties van cultureel ondernemerschap.

Top of the bill is de finale van de MNM Urbanice Battle Of Talents op zaterdag 04 mei.
De 10 finalisten tonen op UAF het beste van zichzelf tijdens een live uitzending van MNM Urbanice vanuit De Centrale.

Praktisch

zondag 05 mei 2019

13:30 - 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO