do.10.novTurbinezaal

BOYA - Borderless Young Artists

multidisciplinair internationaal jongerenproject

Turkse muzikanten, Marokkaanse dansers, beatboxers, rappers en dansers uit België verruimden hun artistieke horizon in dit originele internationale samenwerkingsverband. Het resultaat van dit mooie multidisciplinaire project is een wervelende voorstelling waarin jong muzikale talenten elkaar ontmoeten, elkaar vinden en samen grenzen verleggen.

BOYA (Borderles Young Artists) is een jongerenproject waarin Belgische, Marokkaanse en Turkse jongeren werden samengebracht om muziek- en dansvoorstelling creëren. Een viertal Belgische jongeren vertrok naar Istanbul om er samen met Turkse jongeren enkele muzieknummers op te nemen. Vier andere jongeren trokken naar Tanger om er samen met Marokkaanse leeftijdsgenoten een dans-choreografie in elkaar te steken, óp de muziek van de Belgisch-Turkse jongerengroep.

Beide groepen werkten intensief samen om tot de voorstelling te komen die in Tanger, Istanbul, Deurne (USAF) en Gent (De Centrale) wordt opgevoerd.

BOYA werd verwezenlijkt onder artistieke leiding van Samir Bakhat en Abdelaziz Sarrokh.

BOYA is een samenspel van De Centrale, de Rhythm Naturals, Demos, Darna (Tanger) en Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (Istanbul), vzw Nakhla en Jungle Media.

Het project werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Erasmus+ / Youth in action programma en Stad Gent-Alles Kan projectsubsidies met speciale dank aan JINT en Jungle Media..


 

Praktisch

donderdag 10 november 2016

deuren 19u00
aanvang 20u00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid