vr.10.febTurbinezaal

CIRCACINCO

Abrazando Piazzolla

CIRCACINCO is een ensemble dat in 2009 ontstaan is in de schoot van Academie De Kunstbrug in Gent. De muzikanten speelden voor het eerst samen op een lerarenconcert, eerder toevallig ... maar het klikte.  Meer nog, de muzikale vonken sloegen over.  Een samenwerking kon niet uitblijven, een nieuw tango-ensemble werd geboren.
Bart, Michael, Patricia, Sarah en Tine zijn vijf muzikanten op piano, dwarsfluit, accordeon, gitaar, cello en contrabas.  Vijf klassiek geschoolde musici die wel houden van een muzikaal avontuur.
CIRCACINCO brengt werk van Astor  Piazzolla, het Argentijnse ‘enfant terrible’ van de tango.  Het is muziek zonder veel compromissen, soms hard en rauw maar even vaak sensueel en zacht.

“Astor Piazzolla mocht ons startschot geven.  Met zijn rauwe maar ook sensuele muziek.  Hij nam ons mee naar de tangosalons waar ze de passie nog preken.  We hebben hem ons bed in gesleurd en zaten stilzwijgend aan de ontbijttafel.  We hebben zijn muziek omarmd maar er ook mee geworsteld. Hij blijft niet alleen.  Circacinco zorgt voor opvolging.  We vallen voor sterke componisten.  Karakterkoppen met een uitgesproken stijl.  Muziek die u zal herkennen.  Zelfs al geven wij er een unieke draai aan.”

Patricia George accordeon
Sarah Vandendriessche gitaar
Tine Van Parys cello & contrabas
Bart Zwaan piano
Michael De Weert dwarsfluit

Praktisch

vrijdag 10 februari 2017

deuren 19:30
aanvang concert 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid