za.10.sepTurbinezaal

CROMÁTICA . Irene Álvarez, Pablo Rodriguez & Alexander Gavilán

YUSTE GENT FLAMENCO #3

Flamencovoorstelling rond de wisselwerking van klank, kleur en emotie . première!

Heeft elke toon een kleur? Of ontstaat die pas in de verhouding tot een andere toon? Wat zou de kleur van tristesse kunnen zijn, wat de klank van verliefdheid?

Cromática, het nieuwe project van Irene Álvarez en Alexander Gavilán, is een muzikale wandeling door het grote harmonieënbos met daarin een verrassende ontmoeting met de chromatische toonladder. Via een haast abstracte chromatische opbouw, beleven we hoe klank, kleur en emoties aan elkaar zijn gelinkt en elkaar constant beïnvloeden om vorm te geven aan een unieke flamencostijl.

De Sevilliaanse danseres Irene Álvarez ging in de leer bij grootheden als El Güito, Manolo Marin, Javier Latorre, Isabel Bayón en Manuel Betanzos. Voortbouwend op de traditionele flamenco heeft ze haar eigen, onmiskenbare stijl ontwikkeld die zich beweegt tussen een impulsieve, soms vrij moderne expressie en de elegantie van de Sevilliaanse school.

Flamencogitarist Alexander Gavilán verbindt een orthodoxe techniek met moderne, meestal eigen composities. Zijn spel is intens en virtuoos. Hij is een bekwame dans- en zangbegeleider en geeft ook wel eens een concert als solist. Alhoewel hij vooral in de traditionele Flamenco thuis is, schrikt hij er zeker niet van terug om deel te nemen aan hedendaagse muzikale experimenten.

Met één voet in Spanje en de andere in Nederland behoort de Canarische violist Pablo Rodríguez tot een generatie strijkers met een unieke sound, verrijkt met jazz, flamenco en andere “global music”.

Irene Álvarez (dans), Alexander Gavilán (gitaar) & Pablo Rodriguez (viool)

 

Praktisch

zaterdag 10 september 2022

deuren 19:30
concert 20:00

vvk: € 17
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 14
adk: € 20
kansentarief: € 4

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SHOWTIME BALKANKOOR & SAMENSPEL


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24