do.15.aprOnline event

CSIKOS FAMILY QUARTET ♡ HEARTBEAT SESSION

The Heartbeat Sessions (#15)

Het Csikos Family Quartet is zoals de naam zegt een familie-aangelegenheid. De fabuleuze contrabassist Vilmos Csikos heeft een zoon met dezelfde naam, en een dochter Anett Csikos.  Ze spelen allebei klassieke viool en wonnen heel wat (internationale) wedstrijden.  En hoewel zoon en dochter Csikos klassiek zijn geschoold, zijn ze gepokt en gemazeld in de muzikale traditie van de Hongaarse Roma.  Vilmos Csikos Sr. is één van de beste muzikanten die de traditionele ‘Magyar Nota’ (Hongaarse stijl) nog machtig is.  Hij is de contrabassist bij het Budapest Gipsy Orchestra van Tcha Limberger maar hij speelt ook geregeld mee met o.a. Robi Lakatos, Biréli Lagrène, Marius Preda, Ionica Minune en zelfs met Jordi Savall.
Het vierde lid – en enige niet familielid – van het quartet is gitarist Benjamin Clement (o.a. lid van El Band’a Tcha en het Renaud Dardenne Trio – zie concert(en) 18.03).

Eclecticisme is het moeilijke maar terechte kernwoord voor dit livestreamconcert.  Thema's uit de klassieke muziek worden afgewisseld met traditionele populaire thema's en behandeld met de vrijheid die past bij zowel jazz als romamuziek …

Vilmos Csikos Sr. - contrabas
Vilmos Csikos Jr - viool 
Anett Csikos - viool
Benjamin Clement - gitaar

Praktisch

donderdag 15 april 2021

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid