za.18.janTurbinezaal

DABKAH TOUR 2020 - THE MASHA'EL FALESTEEN COLLECTIVE

Together for Love and Peace among Our Children

Het "Masha'el Falesteen Collectief” (een deelwerking van het Askar Social Development Centre in Nablus, Palestina) maakt zich op voor een unieke culturele tournee.
De groep bestaat uit een twaalftal dansers (jongens en meisjes tussen 12 en 16 jaar) die hun traditionele Palestijnse dansshow presenteren in o.a. België, Frankrijk en Spanje.
Dabké of dabkah (letterlijk: stampen) is een typische Levantijnse reidans uit Palestina, Libanon, Jordanië, Irak en Syrië. Dabké wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, festivals en andere belangrijke gelegenheden en wordt stilaan ook bij ons populair.
In deze 45 minuten durende show vangt het publiek een glimp op van de stilaan bedreigde Palestijnse cultuur via traditionele muziek, dans en kleurrijke klederdracht. Een boodschap van hoop, liefde én vrede in politiek steeds barrere tijden.

Aansluitend vertellen enkele Gentse jongeren over hun reis naar de Palestijnse Westelijke Jordaanoever, afgelopen zomer o.l.v. vzw Vrede.
Deze werkreis kadert in een cultureel project van Victoria Deluxe, Kopergietery en Jong Gewei.
De Gentse jongeren ontmoetten er de jongeren van het Masha'el Falesteen Collectief.
Dit weerzien grijpen ze samen aan om hun reiservaringen te delen en over de politieke context in de Westbank te vertellen.
Dit project moet tot slot uitmonden in een theatervoorstelling, die in september 2020 in première gaat.

Praktisch

zaterdag 18 januari 2020

deuren 19:30
voorstelling 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24


SOURAKATA & KADIDJA (5+)