di.11.sepENTR

DAITHI RUA solo

Our stand-in from Ireland

Sinds januari 2017 organiseren we elke dinsdagavond een gratis caféconcert in ENTR.  En de immer sympathieke Ierse bard Daithi Rua mocht toen de spits afbijten.  Door de onverwachte en spijtige annulatie van het concert  van The Sunset Bunch is Daithi Rua onze reddende (rooie) engel die als muzikale stand-in de bres wou dichten. 

Daithi Rua (aka David Donegan) is Iers voor 'Rode David'.  De singer-songwriter mag dan al een hele tijd in Gent wonen, in hart en nier(en) blijft het een echte Ier die schitterende muziek brengt in de traditie van andere beroemde Ierse singer-songwriters als Andy Irvine, Luka Bloom en Christie Moore.  Tijdens zijn beginperiode in Ierland – eind jaren ’80, begin jaren ’90, speelde hij vaak mee met gevestigde Ierse artiesten.  Midden jaren ’90 stichtte hij zijn eigen band 'Sans Souci' om kort daarna naar Gent te emigreren en zich 100% op zijn solocarrière te smijten.  Gent blijkt de ideale uitvalsbasis voor zijn tournées in West- en Noord-Europa.  Daithi deelde in de loop der jaren het podium met muzikale grootheden als Clannad, The Waterboys en Kadril.

Sinds een paar jaar is hij ook de artistieke motor achter ‘The Big Folk ‘N Irish Night’ in De Centrale (4de editie - waarschijnlijk - op zaterdag 2 maart 2018 ... programma TBC).

Praktisch

dinsdag 11 september 2018

20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO