za.25.aprDe Centrale

DE CENTRALE BY NIGHT (AFGELAST #CORONA)

Erfgoeddag 2020

Erfgoeddag, normaal gezien op zaterdag 25 en zondag 26 april, kan dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot.

Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet tevergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om in 2021 opnieuw iets te organiseren dat past binnen dit thema. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 24 en 25 april.

meer info op de website van FARO

Ontdek de verhalen van de eerste stedelijke elektriciteitscentrale van Gent via een gegidste rondleiding tussen de oude turbines, generatoren, alternators…!  Hoe bracht De Centrale licht in de duisternis? Welke invloed had ze op de wijk? En wat betekende ze voor de stad? Tijdens deze avondrondleiding maak je kennis met de industriële drijfkracht van weleer en de culturele energie van vandaag. Inclusief een uniek bezoek aan de goed bewaarde schuilkelder.

Let op de plaatsen zijn beperkt (max. 25/30 pers. per gids) en inschrijven op voorhand is verplicht via info@gandante.be

Co-org. GANDANTE & FARO

Praktisch

zaterdag 25 april 2020

20:00 – 21:00 – 22:00 – 23:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid