do.08.febKelderzaal (staand)

Deli Teli + DJ Set Souma records & Guest

60’s & 70’s Greek Revival . A hypnotic psychedelic odyssey of Greek laiko

Ervaar de betoverende mix van bongo's, bouzouki en het betoverende Farfisa-orgel! De dynamische combinatie van rock 'n' roll en traditionele Tsifteteli uit het Griekenland van de jaren 1960 leeft nog steeds voort dankzij Deli Teli.  Dit kwartet uit Marseille brengt een schat aan vergeten hits tot leven die ooit Athene in vuur en vlam zetten, met een aanstekelijke energie en een vleugje Mediterrane dramatiek. Met hun elektrische bouzouki-melodieën en de onmiskenbare klank van het Farfisa-orgel heeft Deli Teli een unieke identiteit gesmeed terwijl ze diep in de rijke muzikale schatkamers van de late jaren 60 en vroege jaren 70 Tsifteteli/Laïko-singles doken.

Deli Teli predikt een universele, sensuele en zonovergoten heupwiegende ervaring die grenzen en continenten overstijgt. Ze staan klaar om onze harten en lichamen op de dansvloer in beweging te brengen! Mis de kans niet om vandaag nog lid te worden van deze unieke "Tsifteteli Club"!

Arthur Bacon . synth & vocal
Tassos Tsitsivakos . electr. bouzouki & vocal
Christos Karypidis . bas & back. vocal
François Rossi . drums

++++++

+ DJ SET Souma Records & Rebel Up SebCat

Souma Records
Gecureerd door Fred Kramer, biedt Souma Records een vinyl-only reis door de wereldgeschiedenis van muziek, vanaf de geboorte van opgenomen geluid. Het label, drie jaar geleden ontstaan uit Radio Martiko, belichaamt een eclectische selectie van lo-fi tot hi-fi, harmonieus tot monotoon. Souma's fascinatie voor zeldzame repertoire en obscure artiesten komt tot uiting in hun catalogus. Vernoemd naar de Egyptische zangeres Umm Kulthum, staat Souma symbool voor een gouden tijdperk in Arabische muziek.

Fred's selectie duikt in het Griekse gouden nachtleven en belooft een authentieke, subtiele mix van dansamusement.

Fred draaide op het Roskilde Festival (DK), Fusion Festival (DE), Viennale Film Festival (AT), Lounge Neo (JP), Wicked Lady (NYC), Servant Jazz Quarters (UK), Voodoo Ball (UK), Paradiso (NL), Teder (IL), Bunkers (IT), La Cascina Torchiera (IT), La Gravière (FR), La Brise Glace (FR), Cumberlandische Galerie (DE), Wazemmes L'Accordeon (FR), Feeërieën (BE), Forest Sounds Festival (BE), Sfinkx Mixed (BE), ...

Rebel Up SebCat
De LP Tsifteteli Club werd in 2022 uitgebracht op het internationale Brusselse label Rebel Up Records en Catapulte Records.

Rebel Up is al meer dan 15 jaar een DJ-collectief van mondiale, groovy en elektronische muziek van over de hele wereld. Met concerten en feesten in Brussel en regelmatig te zien op tal van Belgische festivals zoals Dour, Couleur Café, Esperanzah, Gentse Feesten, La Nature, Listen, Nuits Sonores en nog veel meer. Sinds 2017 werd Rebel Up een platenlabel voor hedendaagse artiesten uit Brussel en de hele wereld, waartoe ook Deli Teli behoort, in samenwerking met het Franse label Catapulte Records (Derya Yildirim & Grup Simsek, Guess What enz.). Rebel Up wordt gerund door bezige bij SebCat. Hij presenteert verschillende radioshows en sessies op Radio Campus Bruxelles, BRUZZ en Kiosk Radio. In zijn dj-set op deze avond kun je een golf van folk en psychedelische geluiden verwachten van het Griekse vasteland tot aan de eilanden.

Souma · Η Κατσίκα (GREEK SPECIAL) - SOUMA RECORDS DJ set @ Vintage Voudou Party - Mezrab 24 September 2022
Radio Campus France · Entre la Grèce des îles & vers la turquie | Rebel Up mixtape | Campus Club

Praktisch

donderdag 08 februari 2024

deuren . 19:30
start . 20:00

vvk: € 15
vvk m/Uitpas, -18j. & groepen +10: € 12
adk: € 18
UitPas kansentarief: € 3,60

Early Birds: € 9 (beperkt aanbod!)

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SEKSENDÖRT . UITVERKOCHT


VIOLONS BARBARES . GEANNULEERD


DOLU KADEHİ TERS TUT