za.20.novTurbinezaal

DENİZ TEKİN - MELİKE ŞAHİN - HEY! DOUGLAS ★ UITVERKOCHT!

Bosporus Triple Bill

Dit evenement is ondertussen uitverkocht.

DENİZ TEKİN – 20:00
Girlpower uit West-Turkije

De Istanbulse singer-songwriter Deniz Tekin experimenteert graag met verschillende genres en verweeft melodieuze zang met eenvoudige arrangementen op akoestische gitaar en piano. In 2017 bracht ze op negentienjarige leeftijd haar eerste studioalbum Kozakuluçka uit, waarop ze naast eigen werk een aantal songs covert van o.a. Ahmet Kaya en Yusuf Hayaloğlu.

Haar setlist in Gent is als een gedachtestroom, met zowel liedjes die ze zelf schreef als evergreens uit Turkije en de rest van de wereld.

Deniz Tekin - zang, klavier & gitaar

MELİKE ŞAHİN – 21:00
Mediterrane Arabesque

Ook Melike Şahin is een singer-songwriter uit Istanbul. Je kent haar misschien van haar tijd bij de illustere psychedelische band BaBa ZuLa, waarmee ze optrad in meer dan veertig landen. In 2017 ging ze solo en bracht ze haar eerste single uit, Bi' Fırlatsam.

Door haar diverse samenwerkingen maakt de artieste snel naam en faam in de internationale muziekscene. Zo staat ze op het podium op het filmfestival van Cannes tijdens de wereldpremière van de beroemde regisseur Tony Gatlif zijn film Djam en de twee werkten ook later samen voor Şahins single, Sevmek Suçsa Suçluyum.

Andere artiesten en bands waar ze mee samenwerkt zijn Ophir Kutiel (aka Kutiman), Boom Pam, Kolektif Istanbul, Ceylan Ertem, Débruit en – jawel – Dijf Sanders.

Melike Şahin - zang
Elif Dikeç - klavier & backing vocals
Hakan Gürbüz - bas & backing vocals
Zafer Tunç Resuloğlu - drums
Ahmet Ayzist - oed, viool & boezoeki
Ahmet Süngü - gitaren & backing vocals

HEY! DOUGLAS  - 23:00
Straffe marchandise uit het clubcircuit van Istanbul


Hey! Douglas is het alter ego van de producer en live performer Emre Yasin Vural. In 2013 begon hij vanuit Istanbul met zijn elektronische muziek geïnspireerd op soul, funk, psychedelica en het gouden tijdperk van Anatolische pop en rock. Het leidde tot zijn debuut Marşandiz in 2019.

Hij werkte samen met vele belangrijke artiesten in Turkije zoals Göksel, Gaye Su Akyol en Islandman. In juli 2020, werd hij nog bekroond met de "Beste Producer" in Altın Kelebek Awards. Vanuit zijn wereldtours houdt de trein nu halt in Gent.

Istanbul Ekspres wordt georganiseerd i.s.m. Handelsbeurs.

Praktisch

zaterdag 20 november 2021

deuren 19:00
start 20:00

CST+ : Covid Safe Ticket + mondmasker verplicht

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


SHOWTIME BALKANKOOR & SAMENSPEL


Picking Combo


LEERLINGENFEEST . ON STAGE 24