zo.05.aprENTR

Dieter Vaganée (solo) //Ruth Van Killegem & Guy Penson (AFGELAST)

OPATUUR’S JAZZ-CLUB

Dit concert wordt afgelast en uitgesteld naar een nog later te bepalen datum.
 

Dieter Vaganée (sax)

Hij koos op 10 jarige leeftijd de alt saxofoon als zijn instrument, vervolgens ging hij met zijn vader in de harmonie van Mechelen meespelen. Sindsdien heeft hij zich ook ingeschreven in de muziekschool van Mechelen en klassieke saxofoon gestudeerd bij Rudy Haemers. Op jonge leeftijd heeft hij van thuis uit ook een grote interesse voor jazzmuziek opgedaan. Hierdoor nam hij op 16 jarige leeftijd de overstap naar de jazzopleiding van het conservatorium van Mechelen, hier kreeg hij dan saxofoonles van Tom Mahieu. De passie voor muziek bleef steeds groot.. Zo besloot hij om verder te studeren en ervaring op te doen in muziek maken.. Eerst in de kunsthumaniora van Antwerpen 1 jaar met Bart Defoort als saxleraar. En hierna heeft hij 2 jaar gestudeerd aan het lemmensinstituut in leuven, hier kreeg hij saxofoonles van Frank Vaganée. En daarna nog 1 jaar aan het conservatorium van Antwerpen waar hij saxofoon lessen kreeg van Ben Sluijs.

Ruth Van Killegem (blokfluit) & Guy Penson (piano)

Ruth Van Killegem studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven. In 1996 behaalde ze er als studente van Bart Spanhove de meestergraad blokfluit met de grootste onderscheiding, en in 1999 als studente van Bart Coen de specialisatiegraad blokfluit, eveneens met de grootste onderscheiding. Ze volgde meestercursussen bij Pedro Memelsdorf, Marion Verbruggen, Peter Holtslag, Saskia Coolen en Jerome Minis. Ruth ontving de Nederlandse LINK-prijs en werd op het Musica Antiqua concours te Brugge niet alleen tweede, maar behaalde ook de publieksprijs en de prijs van de toenmalige Radio 3.  Ruth Van Killegem concerteert als solist en in kamermuziekverband met ensembles als More maiorum, Il Gardellino en Il fondamento. Als lerares blokfluit is Ruth Van Killegem werkzaam aan de Muziekacademies te Aalter en Gent.

Guy Penson bouwde na zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent (piano bij Claude Coppens en klavecimbel bij Johan Huys) zowel in België als in het buitenland een stevige reputatie op als klavecinist. Hij werd laureaat van enkele internationale concours en was te gast op de belangrijkste Europese festivals in Europa en in Canada, Zuid-Amerika en Japan. Als klavecinist treedt hij regelmatig op in recitals en speelt hij samen met befaamde barokorkesten. Hij specialiseerde zich ook op de pianoforte en de tangentenflügel.  Als pianist treedt hij vooral op als liedbegeleider. Zo werkt hij samen met Greta De Reyghere en Guy De Mey. Hij vormt tevens een klavierduo met pianiste Sylvia Bernier. Guy Penson is als pianist-begeleider verbonden aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent.

TAPAS SCHOTEL

Tapas schotel te verkrijgen met 6 verschillende soorten tapas à € 12,50.
De tapas worden geserveerd tussen 19:00 en 20:00.
Concert alleen kan uiteraard ook, eten is niet verplicht - reserveren is wel aan te raden!