vr.22.aprTurbinezaal

Dobet Gnahoré

Openingsconcert Fair Fashion Fest 2022

De Ivoriaanse Grammy-winnares Dobet Gnahoré is een van Afrika's populairste en meest geliefde talenten.  Dobet Gnahoré groeide op in een creatieve setting.  Haar vader richtte o.a. het artistieke collectief Ki-Yi M’bock op, wat voor een boeiende voedingsbodem zorgde voor haar latere muziek, theater en fashionskills.  Dobet Gnahoré maakt niet enkel indruk met haar stem, maar ook met haar expressieve dansbewegingen en kleurrijke stijl en dito présence.  Een sterke onafhankelijke madam met de blik vooruit op een positieve toekomst.  Haar meest recente album 'Couleur' werd in volle Coronacris opgenomen in Afrika en uitgebracht op 4 juni 21 op het Cumbancha label.  Dobet Gnahoré staat voor dansbare grooves, elektronische beats, wendbare elektrische gitaarlijnen en pakkende melodieuze hooks. Haar recente muziek weerspiegelt de stedelijke energie van het hedendaags moderne Afrika en verstevigt haar positie als een van Afrika's meest spraakmakende artiesten.

Voor de fans van Fatoumata DiawaraAngelique Kidjo, Oumou Sangaré, Rokia Traoré en andere diva's van de  Afrikaanse global music scene.

Dobet Gnahoré trad al 2 maal op in De Centrale.  In 2010 deelde ze affiche en podium met Roland  en in 2013 was ze de revelatie van de 4de en laatste editie van het Little Africa Festival.

 

Het Fair Fashion Fest vindt plaats van 22 tot 24 april 2022 in het Industriemuseum en De Centrale.  Het is een initiatief van Gent Fair Trade, in samenwerking met Schone Kleren-campagne, De Centrale, Industriemuseum Gent & Weekend Knack. Gent Fair Trade is een partnerschap tussen Oxfam Wereldwinkels en de Stad Gent.

PROGRAMMA 2022

Praktisch

vrijdag 22 april 2022

19:30 deuren
20:00 concert 

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


HELENA & PABLO CASELLA


ME YE JAM #1 . Powered by Joram Kundé Boumkwo


BABA ZULA IN CONCERT