wo.02.decTurbinezaal

DocAfrika | E'Ville + Congo Lucha *

AFGELAST #CORONA

Een reeks van sterke documentaires van en over Afrika in het kader van het Afrika Filmfestival Gent (#AFF20)

CONGO SPECIAL (#2)

E’VILLE (Kortfilm)
Democratische Republiek Congo, 2018 (10 min.)
Regisseur: Nelson Makengo
Gesproken Frans; ondertiteld Engels

Welkom in E’ville, of Elisabethville, de stad die in 1966 werd omgedoopt tot Lubumbashi. Filmmaker Nelson Makengo neemt de kijker mee op een introspectieve reis langs de verlaten ruïnes van een sportfaciliteit van de Gécamines-mijn. Het verhaal loopt op de beklijvende soundtrack van de laatste brief van Patrice Lumumba aan zijn vrouw Pauline, geschreven kort voor hij vermoord werd in E’ville.

---

CONGO LUCHA (Hoofdfilm)
Democratische Republiek Congo, 2018 (60 min.)
Regisseur: Marlène Rabaud
Gesproken Frans; ondertiteld Nederlands/Engels

De militanten van La Lucha (“Lutte pour le Changement”) zijn geboren in Goma, in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Ze zijn vastberaden om hun land te veranderen. Ze zetten zich in voor een betere toekomst. Sinds 2012 strijden zij vreedzaam voor veiligheid en goede sociale leefomstandigheden. Zij hebben ook geijverd voor het vertrek van president Joseph Kabila, die de verkiezingen van 2016 heeft uitgesteld. Gedurende twee jaar volgde Marlène Rabaud de jongeren van La Lucha tijdens hun acties op het terrein en hun confrontaties met het regime van Kabila. Congo Lucha is een kostbare getuigenis van een sleutelmoment in de woelige geschiedenis van Congo.

Aansluitend panelgesprek over de huidige rol van La Lucha in Congo

DocAfrika (Afrika Filmfestival Gent) wordt georganiseerd in samenwerking met Afrika Platform en Universiteit Gent, Senegal Bantamba, WomenUp, Kouma@Link & AFF Leuven.

Praktisch

woensdag 02 december 2020

deuren 19:00
Start 20:00

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Ozferti + DJ Garreth McMullan


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO