do.16.decTurbinezaal

DocAfrika | The White Hell + Murder in Paris

sterke documentaires van&over Afrika (#AFF21)

THE WHITE HELL
Egypte, 2018
Regisseur(s): Ahmed Assem Ali, Mahmoud Khaled & Omar Shash
Arabisch gesproken / Engels ondertiteld 

In de Minya-steengroeven werken 35.000 arbeiders in vreselijke omstandigheden voor een hongerloon van 3 tot 4 dollar per dag. Deze uitgebreide vlakte van 300 vierkante meter kalksteen is een van de gevaarlijkste en dodelijkste werkplaatsen in Egypte.

MURDER IN PARIS
Zuid-Afrika, 2021
Regisseur: Enver Samuel
Engels & Frans gesproken / Frans ondertiteld

In 1988 werd Dulcie September, een anti-apartheidsactiviste en vertegenwoordigster van het ANC in Frankrijk, in Parijs vermoord. De dader werd nooit gevonden. Enver Samuel brengt met zijn pakkende documentaire de cold case opnieuw onder de aandacht, en gaat op zoek naar antwoorden, aan de hand van bevindingen van het jarenlange onderzoek naar de moordzaak van de Nederlandse onderzoeksjournaliste Evelyn Groenink.

Onmiddellijk na de hoofdfilm is er een korte nabespreking met hoofdrolspeler  Evelyn Groenink  en producent Enver Samuel.

Van november 2021 tot en met januari 2022  vertoont Afrika Filmfestival elke maand spraakmakende documentaires in De Centrale. Zo wil Afrika Filmfestival het publiek laten kennis maken met het groeiend aantal sterke documentaires dat de laatste jaren gemaakt wordt, van en over Afrika. De DocAfrika films zijn niet alleen artistiek kwaliteitsvol, maar behandelen bovendien ook zeer actuele en relevante maatschappelijke onderwerpen, en bieden het publiek een inkijk in specifieke problematieken waarmee sommige landen en gemeenschappen in Afrika te kampen hebben.

DocAfrika (Afrika Filmfestival Gent) wordt georganiseerd in samenwerking met Africalia, Gents Afrika Platform en Universiteit Gent, AFAM (Les Femmes Africaines Motivées à Gent), Hourra Burkina Faso, Senegal Bantamba, S-eau-S Sahel, WomenUp, Kouma@Link & AFF (Leuven).

Praktisch

donderdag 16 december 2021

deuren 19:30
Start 20:00

Kortfilm: The White Hell (10')
Hoofdfilm: Murder in Paris (90')

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid