do.20.aprTurbinezaal

DUBBELBLOED = AFGELAST

Muzikaal theater – Merdan Taplak

De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak duikt in zijn persoonlijk verleden om het verhaal te doen van een “dubbelbloed”: mensen die zijn opgegroeid met niet één maar twee culturele achtergronden. Merdan Taplak, kind van een Belgische moeder en een Turkse vader, groeide op rond Antwerpen maar bezocht als kind meermaals zijn vaderland Turkije. Hoewel hij de taal niet spreekt, maakten die lange en avontuurlijke reizen een intense indruk op hem. Het dubbele bloed dat door zijn aderen stroomt doet hem jaren laten anders kijken naar zijn omgeving. Zo vertaalde hij die impressies muzikaal op zijn debuutalbum “In It For The Honey” dat hij opdroeg aan de “50-50-people”.

We kennen Merdan voornamelijk van de festivalpodia, waar hij al enkele seizoenen speelt met z’n full band ofwel solo als deejay.   Ooit begonnen als leerkracht Geschiedenis en Nederlands, nu een knoppenman in de studio en achter de draaitafel. Met z’n gezelschap Nasreddin proefde hij enkele jaren geleden van het kindertheater: samen met enkele acteurs en muzikanten maakte hij een voorstelling rondom de mythische figuur “Nasreddin”, de Tijl Uilenspiegel van het Midden-Oosten.

Naast geuren en smaken, is het vooral de muziek die Merdan terug in de tijd stuurt. Veel van zijn herinneringen hangen vast aan specifieke liedjes uit de Turkse muziekcultuur, die hij koppelt aan smakelijke vertellingen vanuit zijn dubbelbloed-perspectief. Hij duikt in het familiearchief, op zoek naar de definitie van een dubbelbloed. Allicht herkennen vele jongeren zich in dit verhaal: opgegroeid tussen twee werelden, geklemd tussen twee nationaliteiten met dubbel bloed in de aders.

Praktisch

donderdag 20 april 2017

Deze voorstelling is GEANNULEERD

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:


Ook interessant


Yüzyüzeyken Konuşuruz


LATCHO BILO


Artists Against Apartheid